Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Epidemia de Covid-19 poate fi caracterizată ca pandemie! Competiţiile sportive sunt afectate grav

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Epidemia de Covid-19 poate fi caracterizată ca pandemie! Competiţiile sportive sunt afectate grav

Diverse

Comentarii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus miercuri că epidemia de Covid-19 poate fi caracterizată ca pandemie.

Până în prezent, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul anului trecut, peste 118.000 de oameni din mai multe de 110 ţări au fost infectaţi.

Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 4.200.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recunoscut: „Nu am mai văzut niciodată o pandemie provocată de un coronavirus”. El a adăugat că totuşi crede că poate fi controlată.

Cel mai recent bilanţ făcut de OMS este: 118.000 de cazuri înregistrate la nivel global în 114 ţări. Mai mult de 90% dintre ele, în China şi Coreea de Sud.

„Optzeci şi una de ţări nu au comunicat niciun caz şi 57 de ţări au comunicat 10 cazuri sau mai puţin”, a spus directorul.

Pandemie nu este un cuvânt folosit cu uşurinţă, a adăugat el. „Este un cuvânt care, dacă se foloseşte greşit, poate cauza o frică iraţională sau o acceptare a faptului că lupta s-a încheiat”. Organizaţia aminteşte că folosirea termenului de „pandemie” nu schimbă măsurile care sunt luate şi care trebuie continuate.

„Am făcut evaluarea şi Covid-19 poate fi caracterizat ca o pandemie”, a declarat el.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că „mai multe ţări au demonstrat că acest virus poate fi eliminat şi controlat”.

OMS a amintit că, pentru diminuarea avansării coronavirusului, trebuie avute în vedere cinci puncte cheie: prevenţia, pregătirea, sănătatea publică, conducerea politică şi oamenii.

„Aceasta nu este doar o criză de sănătate publică, este o criză care va afecta toate sectoarele - astfel că toate sectoarele şi toţi oamenii trebuie să participe la luptă”, a mai afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pandemiile nu au legătură cu gravitatea bolii, ci cu răspândirea geografică. Potrivit OMS, o pandemie este declarată când o boală nouă pentru care oamenii nu au imunitate se răspândeşte în lume peste aşteptări.

Odată declarată pandemia, este tot mai posibil că răspândirea la nivelul comunităţii va avea loc, iar guvernele şi sistemele sanitare trebuie să se asigure că sunt pregătite.

O epidemie, de cealaltă parte, este o creştere subită a cazurilor unei boli care poate fi atribuită unei ţări sau comunităţi.

Între pandemiile care au afectat omenirea se numără: H1N1 (2009), HIV (1981), gripa spaniolă (1918), ciuma bubonică (1347) şi varicelă (1870).

La Liga, aproape de amânare

După ce Elveţia şi Italia au luat decizia de a-şi suspenda campionatele, Federaţia Spaniolă de Fotbal este aproape să facă exact acelaşi lucru în cazul La Liga.

Cotidianul AS notează că Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal este decis să oprească în cele din urmă campionatul. Se pare că în interior, decizia ar fi fost deja luată, dar se aşteaptă încă un răspuns al Guvernului Spaniol. Majoritatea cluburilor din La Liga sunt de acord cu suspendarea campionatului, insa unele ar dori ca meciurile sa se joace in continuare fara spectatori.

Meciurile Inter Milano - Getafe şi Sevilla - AS Roma au fost amânate

UEFA a anunţat, miercuri, că meciurile FC Sevilla – AS Roma şi Internazionale Milano – Getafe, din optimile de finală ale Ligii Europa, programate iniţial joi, au fost amânate ca urmare a restricţiilor de călătorie decise de autorităţile spaniole în contextul epidemiei de coronavirus.

“Următoarele meciuri din optimile Ligii Europa nu vor avea loc conform programului, mâine, 12 martie 2020: FC Sevilla (Spania) – AS Roma (Italia)), FC Internazionale (Italia) – Getafe (Spania”, se arată pe site-ul UEFA.

Forul va anunţa la momentul oportun alte decizii cu privire la cele două meciuri.

Mai multe state au interzis zborurile spre şi dinspre Italia, din cauza numărului foarte mare de cazuri de infectare cu coronavirus.

Timo Hubers, jucător al echipei Hannover 96, este infectat cu coronavirus

Clubul german Hannover 96 a anunţat, miercuri, că fotbalistul Timo Hubers a fost diagnosticat cu coronavirus.

Fundaşul în vârstă de 23 de ani este în carantină la domiciliu.

Se presupune că Hubers s-a infectat la un eveniment în Hildesheim, sâmbătă seară.

De la infectare, jucătorul nu a intrat în contact cu niciun coleg de echipă, însă din precauţie s-a decis ca toţi fotbaliştii şi membrii stafului tehnic să fie testaţi pentru depistarea Covid-19.

“Timo s-a comportat absolut exemplar. El nu a prezentat simptome până acum. Când a aflat că persoana care a fost împreună cu el la eveniment a fost găsită infectată, s-a prezentat imediat la medic şi a intrat temporar în autoizolare la domiciliu”, a declarat directorul sportiv Gerhard Zuber.

Hannover 96, fără Timo Hubers, se pregăteşte pentru meciul de duminică împotriva echipei Dynamo Dresda. Clubul a decis ca antrenamentele să se desfăşoare fără public şi a anulat întâlnirile cu presa.   

Afla mai multe despre: organizaţia mondială a sănătăţii 

viewscnt
Articole similare