Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Organizatorii de la Australian Open, criticaţi pentru modul în care s-au comportat cu jucătoarele: "A fost tratată de parcă ar fi un turneu de mâna a doua"

Organizatorii de la Australian Open, criticaţi pentru modul în care s-au comportat cu jucătoarele: "A fost tratată de parcă ar fi un turneu de mâna a doua"

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep (2 WTA) a fost eliminată recent în semifinalele de la Australian Open, iar jurnaliştii de la The Telegraph au criticat deciziile luate de organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului.

The Telegraph acuză organizatorii de la Australian Open

Jurnaliştii susţin că oficialii australieni ai turneului au avut un comportament sexist şi au discriminat jucătoarele: "Partea feminină de tablou a fost tratată de parcă ar fi un turneu de mâna a doua. Când Halep şi Muguruza s-au intâlnit pe o temperatură de aproape 40 de grade Celsius, au fost numeroase locuri goale în tribune. Iar asta nu este din cauza jucătoarelor, pentru că Halep şi Muguruza sunt două dintre cele mai importante din lume. Căldura i-a forţat pe spectatori să caute adăpost şi cine îi poate învinovăţi?", a scris The Telegraph.

Spre deosebire de fete, băieţii au fost programaţi noaptea. 

  • "A fost extrem de cald astăzi şi am resimţit căldura din plin. M-a omorât după primul set, chiar la finalul primului set. Soarele a ars cu putere şi nu mi-a plăcut deloc asta, nu mi-a plăcut să joc pe o asemenea vreme. Mi-ar fi plăcut ca acoperişul să fie tras, dar regulile sunt reguli şi trebuie să le acceptăm", a spus Simona Halep la conferinţa de presă de după semifinala cu Garbine Muguruza.

Simona Halep, urcare importantă în clasamentul WTA

Smona Halep a urcat de pe locul 3 pe locul 2 WTA, cu 6.101 puncte, în clasamentul dat publicităţii luni. Halep a devenit jucătoarea cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 WTA, 315, din 27 ianuarie 2014. Ea a întrecut-o pe Martina Hingis, aflată 314 săptămâni în primele zece jucătoare, între 7 octombrie 1996 şi 13 octombrie 2002.

România are trei jucătoare în Top 100, în afara Simonei Halep figurând Sorana Cîrstea, care a urcat de pe locul 74 pe 69, cu 855 de puncte, şi Ana Bogdan, care a urcat opt poziţii, până pe locul 90, cu 704 puncte.

Între locurile 101 şi 120 sunt trei românce: Patricia Ţig - locul 105, cu 623 de puncte (în urcare trei poziţii), Mihaela Buzărnescu - locul 110 WTA, cu 587 de puncte (+2) şi Irina Begu - locul 117, cu 549 de puncte (-12).

Monica Niculescu a urcat patru poziţii, până pe locul 125, cu 489 de puncte.

În afară de Irina Bara, locul 160, cu 367 de puncte (menţinere) şi Elena-Gabriela Ruse, locul 166, cu 354 de puncte (+16), aflată la cea mai bună clasare din carieră, în Top 200 au intrat pentru prima dată alte două românce, Jaqueline Cristian, pe locul 197, cu 296 de puncte, şi Laura Ioana Paar, pe locul 200, cu 292 de puncte.

Afla mai multe despre: simona halepsimona halep australian opensimona halep garbine muguruzaaustralian open 

viewscnt
Articole similare