Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oriol Tomas, personajul de care poate depinde viitorul clubului FC Barcelona! Ce antrenor vrea să pună şi ce transferuri vrea să facă

Oriol Tomas, personajul de care poate depinde viitorul clubului FC Barcelona! Ce antrenor vrea să pună şi ce transferuri vrea să facăgalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona se pregăteşte de alegeri, iar Oriol Tomas câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi pentru a-l înlocui pe Josep Maria Bartomeu.

După ce Jordi Cardoner, unul dintre vicepreşedinţii grupării catalane a anunţat că nu va candida la preşedinţia clubului catalan, lupta pentru succesoratul lui Bartomeu pare a se da între Oriol Tomas şi Emili Rousaud.

Ultimul dintre ei este unul dintre cei mai bine protejaţi membri ai Consiliului de Administraţie şi pare să aibă prima şansă la un prim mandat. În schimb, Oriol Tomás câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi, în special printre fani. De el, poate depinde viitorului clubului blaugrana.

Cine este Oriol Tomas, omul care poate conduce pe viitor FC Barcelona

Oriol Tomás cunoaşte foarte bine o lume a fotbalului, care îl reperează ce e drept, destul de greu. În trecut, el a fost director general al clubului pentru zona Spania şi America de Nord, dar şi director general al Nike pentru aceleaşi zone. Totodată, în ultimii ani a răspuns de tot ceea ce înseamnă Comisia Sportivă a Clubului. Fost şef la multinaţionale precum Danone sau Procter&Gamble, Tomas este acţionar majoritat la Intersport, vicepreşedinte la Metropolis (una dintre cele mai importante companii de imobiliare din Spania) şi acţionar minoritar la companii precum Agroalimen sau GBfoods.

În toată această perioadă pre-alegeri, FC Barcelona a decis să aplice ”legea tăcerii electorale”. Cu alte cuvinte, potenţialii candidaţti nu au voie să vorbească despre alegeri. Niciun cuvânt, niciun interviu, nici măcar o scurgere de informaţie.

Presa catalană a aflat ce ar prespune însă proiectul lui Tomas. Încredere totală pentru La Masia, diminuarea masei salariale şi numirea unui antrenor cu filosofie blaugrana. Alesul său pare să fie Xavi Hernandez, chiar dacă anumite surse susţin că Tomas a fost mereu un partizan al revenirii lui Josep Guardiola. În plus, Tomas vrea să-l lege pe viaţă pe Messi de FC Barcelona, dar respinge complet dictatura vestiarului instaurată în ultimii ani în interiorul formaţiei campioane a Spaniei.

În materie de transferuri, Tomas ar prefera ascensiunea La Masia, dar este interesat de jucători cu nume care se pot adapta profilului clubului. Este recunoscut faptul că Oriol Tomas a fost printre oamenii importanţi din club care au sprijinit revenirea lui Neymar în această vară. 

Afla mai multe despre: fc barcelonaoriol tomas 

viewscnt
Articole similare