Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oscar Pistorius a fost bătut în puşcărie! Totul a pornit de la folosirea telefonului public!

Oscar Pistorius a fost bătut în puşcărie! Totul a pornit de la folosirea telefonului public!

Diverse

Comentarii

Fostul atlet paralimpic Oscar Pistorius, aflat în detenţie după ce şi-a ucis logodnica, a fost rănit într-o bătaie în penintenciar.

Incidentul a avut loc, la 6 decembrie, în centrul corecţional din Atteridgeville, aproape de Pretoria, în urma unei dispute pentru folosirea telefonului public din închisoare, a declarat un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciarelor, Singabakho Nxumalo, citat de AFP.

Pistorius a suferit o contuzie, după o altercaţie cu un alt deţinut legată de folosirea telefonului public, a precizat oficialul.

Presa sud-africană scrie că mai mulţi deţinuţi aşteptau la coadă să folosească telefonul public, la care vorbea în acel moment Pistorius. Bătaia s-a produs după ce aceştia şi-au pierdut răbdarea, nemulţumiţi că fostul atlet nu mai încheia convorbirea.

La 24 noiembrie, Curtea Supremă din Africa de Sud a hotărât o pedeapsă mult mai mare pentru atletul paralimpic Oscar Pistorius, care şi-a ucis logodnica în 2013, condamnându-l la 13 ani şi cinci luni de închisoare, după ce autorităţile au contestat decizia "şocant de blândă" a instanţei anterioare, şase ani de închisoare.

Pistorius a fost condamnat în 2014 la cinci ani de închisoare pentru ucidere din culpă, apoi a fost găsit vinovat de crimă la apel şi a primit şase ani de închisoare. Curtea Supremă l-a condamnat la 15 ani de închisoare, perioadă din care i-a fost scăzut timpul petrecut deja în spatele gratiilor.

Oscar Pistorius şi-a împuşcat mortal iubita, modelul Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiţilor, în februarie 2013. El a susţinut că în momentul în care a tras patru focuri de armă prin uşa băii sale a crezut că în casă a intrat un hoţ.

Pistorius a fost declarat vinovat de omor prin imprudenţă în 2014, când a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Oscar Pistorius a petrecut aproape un an în închisoare, după care a fost plasat în regim de arest la domiciliu. Parchetul a făcut însă apel şi a obţinut, în decembrie 2015, încadrarea faptei sportivului ca omor. El a fost condamnat apoi, în iulie 2016, la şase ani de detenţie.

Afla mai multe despre: pistorius 

viewscnt
Articole similare