Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Ostapenko mi-a «furat» trofeul!" Halep a vorbit deschis despre cel mai trist moment al carierei. Ce şi-a spus după momentul din 2017

"Ostapenko mi-a «furat» trofeul!" Halep a vorbit deschis despre cel mai trist moment al carierei. Ce şi-a spus după momentul din 2017

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep a primit astăzi titlul Doctor Honoris Causa din partea Universităţii de Vest din Timişoara, în cadrul unei ceremonii organizată în Aula Magna „Ioan Curea”.

Liderul WTA a ţinut un discurs în care a rememorat momente importante ale carierei, de la titlul câştigat la Roland Garros în 2008, în competiţia juniorilor, până la trofeul cucerit în acest an în competiţia de seniori.

Halep s-a oprit şi asupra finalei din 2017, pierdută în faţa Jelenei Ostapenko, precizând că a simţit că letona i-a "furat" trofeul, fiind mai inspirată şi mai încrezătoare.

"În 2017, când am plecat spre Paris, m-am accidentat la Roma cu o entorsă foarte gravă, dar nimic nu m-a oprit, am vrut să joc turneul, deşii apropiaţii, familia, staff-ul, toţi mi-au spus că poate ar fi mai bine să am grijă de sănătatea mea şi să renunţ. Nu am fost de acord şi m-am recuperat în cinci zile. Nu m-am antrenat deloc. Am jucat meciuri destul de grele, nici  nu mai ştiu exact acum ce a fost. Cert e că am ajuns în finală şi am condus. Am avut set, 3-1, însă Ostapenko a fost mai inspirată şi mai încrezătoare. Cred că nu s-a gândit atât de mult la succes, nu s-a gândit la momentul pe care îl are în faţă şi mi-a <furat> trofeul, ca să spun aşa... Chiar din mâinile mele. A fost o perioadă destul de grea. Vreo trei luni am fost foarte tristă, am suferit mult, dar nu am cedat.



Am spus că voi ridica sigur trofeul într-o zi dacă am fost deja de două ori în această situaţie. Am progresat emotional foarte mult.

[...] Anul ăsta s-a întâmplat cel mai mare vis al meu. Am mers cu o mare încredere la acest turneul şi cu o linişte sufletească. Ştiam că am jocul foarte bine pus la punct. Cel mai greu meci a fost în semifinale şi era mai puternică la momentul respectiv. Am câştigat meciul în două seturi, iar atunci am simţit un val de emoţie pozitivă, un val de putere.

Am simţit atunci că finala va fi mai uşoară, dar m-am înşelat! Am fost condusă cu set şi cu 2-0, ştiam cum joacă Stephens, ştiam că o bătusem de multe ori înainte, dar parcă în acea zi îşi schimbase jocul.

La 2-0 am spus că dacă nu o să intru în teren şi nu o să fiu agresivă în joc, nu voi avea nicio şansă. M-am relaxat şi m-am gândit că şi dacă pierd acest meci, voi mai avea o altă şansă în viitor [...]

Când s-a apropiat meciul de final şi trebuia să servesc m-am oprit pentru o secundă. Chiar nu îmi venea să cred că eram atât de aproape. Am servit puternic, ceea ce nu se întâmplă prea des, iar Stepehens a greşit returul. Am simţit atunci că toate greutăţile şi momentele de tristeţe s-au evaporat", a povestit Simona Halep în momentul în care a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la Universitatea de Vest.

Titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum
” este modalitatea prin care Universitatea de Vest din Timişoara recunoaşte public meritele şi contribuţiile majore la creşterea prestigiului României în lume.
 

Afla mai multe despre: ostapenkohaleptenisroland garrosdoctor honoris causa 

viewscnt
Articole similare