Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ovidiu Burcă, sceptic în privinţa salvării lui Dinamo? Antrenorul ştie unde suferă echipa lui Kopic. ”Acolo este cea mai mare problemă”

Ovidiu Burcă, sceptic în privinţa salvării lui Dinamo? Antrenorul ştie unde suferă echipa lui Kopic. ”Acolo este cea mai mare problemă”

Superliga

Comentarii

Dinamo a încheiat anul 2023 în forţă, cu două victorii consecutive, însă ”câinii” sunt în continuare pe loc retrogradabil, la şapte lungimi distanţă de Poli Iaşi, ocupanta ultimului loc de baraj. Deşi gruparea din Ştefan cel Mare a arătat mai bine de la venirea lui Zeljko Kopic, multe voci din fotbalul românesc îi dau şanse minime fostei campioane de a juca şi din sezonul viitor în Liga 1.

Linia de mijlocaşi, ”călcâiul lui Ahile” pentru Dinamo?

Prezent în studioul Orange Sport, Ovidiu Burcă a declarat că Dinamo are nevoie de întăriri în linia mediană pentru a putea să se lupte cu şanse reale pentru salvarea de la retrogradare.

”(n.r. Se Salvează Dinamo?) Eu îmi doresc foarte mult să se salveze. Ar fi fost foarte important ca la ora asta să fie nişte jucători cu care să construieşti aceste şase luni de zile.  În primul rând, cred că la Dinamo cea mai mare problemă este mijlocul terenului.

Cred că acolo ar fi trebuit să umble, să aducă nişte jucători solizi, care să îţi aducă mai multă linişte, şi cred că li în atac”, a spus Ovidiu Burcă la Orange Sport.

Superliga, o pălărie prea mare pentru Bani? Ovidiu Burcă: ”Suferă la nivelul intenstităţii fizice”

Întrebat de forma slabă arătată de Bani în această stagiune, Burcă a susţinut că acest lucru se datorează problemelor de adaptare, trecerea de la Liga 2 la Liga 1 fiind un şoc cu care nu toţi jucătorii se pot acomoda rapid.

Dan Udrea: Vreau să te întreb şi despre Bani, pentru că este un fotbalist care pare că a bătut pasul pe loc. Ai vreo explicaţie?

Ovidiu Burcă: În momentul în care am venit în Liga 2, Ahmed avea nişte probleme clare din punct de vedere fizic şi din punct de vedere mental, al intensităţii mentale. Era un jucător mult prea relaxat, uneori superficial, dar s-a schimbat foarte mult. În Liga 2 a făcut nişte meciuri excepţionale. Apoi, bineînţeles, trecerea la Superligă înseamnă încă un pas de adaptare, dar gândiţi-vă că el nu era anul trecut pregătit pentru Liga 2. I-a luat luni de zile să devină un jucător important şi cred că este acelaşi proces de adaptare, poate un pic mai greori, la nivele cerinţelor Ligii 1. El a făcut un progres foarte mare, dar încă suferă puţin la nivelul intensităţii fizice, deşi fibra lui musculară este una explozivă. Este un jucător care joacă foarte bine între linii, ae o atingere fină şi este nevoie de puţin timp.

 

Afla mai multe despre: ovidiu burcădinamokopic 

viewscnt
Articole similare