Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pandora Papers | Dinamo Bucureşti ar fi beneficiat de o sumă uriaşă de bani din companii offshore. Ionuţ Negoiţă apare în documente

Pandora Papers | Dinamo Bucureşti ar fi beneficiat de o sumă uriaşă de bani din companii offshore. Ionuţ Negoiţă apare în documente
Comentarii

Dinamo Bucureşti ar fi beneficiat de 25 de milioane de lei din firme offshore, în perioada în care afaceristul Ionuţ Negoiţă deţinea acţiuni la clubul de tradiţie al României. Şi numele fratelui său, politicianul Robert Negoiţă, apare în documentele publicate din „Pandora Papers”.

Pandora Papers | Ionuţ Negoiţă, Robert Negoiţă şi Dinamo Bucureşti apar în documente

  • În jur de 100 de cetăţeni români se numără între liderii, politicienii şi miliardarii din peste 400 de ţări ale căror averi şi afaceri secrete au fost dezvăluite în unele dintre cele mai ample documente financiare publicate de Pandora Pepers.
  • Un număr de 21.175 de documente conţin cuvântul România, dar numărul lor poate fi mult mai mare având în vedere sistemul de tip matrioşka, prin care companii din România sunt deţinute de alte companii din România, aflate în proprietatea unor firme offshore deţinute la rândul lor de companii din România.

Rise Project a publicat informaţii privind documentele în care apar Robert Sorin Negoiţă, primarul sectorului 3 din Bucureşti, şi fratele său, Ionuţ Negoiţă, aflaţi în centrul de comandă al unei complexe reţele de companii offshore care controlează afaceri de zeci de milioane de euro în România. Procurorii români încearcă să demonstreze că fraţii Negoiţă au creat firmele offshore pentru a spăla bani.

Astfel, firme offshore legate de Ionuţ şi robert Negoiţă ar fi beneficiat de sume de bani de la Primăria Sectorului 3. Blue Bliss Consultants şi Maxday Holdings, două dintre companii, ar fi trimis 25 de milioane de lei către Dinamo Bucureşti, când Ionuţ Negoiţă era implicat în club. 

Între timp, pachetul majoritar de acţiuni al clubului de tradiţie din fotbalul românesc a fost cedat spaniolului Pablo Cortacero, dispărut din România de la începutul anului. 

Ancheta poate fi citită integral pe Riseproject.ro.

 

Afla mai multe despre: ionut negoitapandora papersrobert negoitadinamo bucurestioffshore dinamo bucuresti 

viewscnt
Articole similare