Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Panică la PSG! Motivul incredibil pentru care Neymar putea rata finala Ligii Campionilor

Panică la PSG! Motivul incredibil pentru care Neymar putea rata finala Ligii Campionilor
Comentarii

Deşi a avut o evoluţie bună în victoria PSG-ului cu 3-0, în faţa lui RB Leipzig, Neymar putea rata finala Ligii Campionilor dintr-un motiv incredibil.

Update: UEFA nu va deschide niciun fel de investigaţie. Surse ale forului european susţin că neschimbarea tricolui la finalul partidei este doar o recomandare, nu o obligaţie. Neymar are undă verde să evolueze în finala UCL. 

Ştirea iniţială:

Deşi a avut o evoluţie bună în victoria PSG-ului cu 3-0, în faţa lui RB Leipzig, Neymar poate rata finala Ligii Campionilor dintr-un motiv incredibil.

Decarul lui PSG a încălcat protocolul UEFA, atunci când a făcut schimb de tricouri la sfârşitul semifinalei, fiind singurul jucător care a făcut acest lucru. Înainte de disputarea sferturilor Ligii Campionilor a apărut informaţia conform căreia doctorii UEFA vor solicita 12 zile de carantină pentru un gest de acest tip.

Neymar a schimbat tricoul cu neamţul Halstenberg, unul dintre apărătorii centrali ai lui Leipzig. Momentul s-a petrecut chiar în faţa arbitrului Bjorn Kuipers şi a unuia dintre asistenţii săi. Cei doi l-au privit stupefiaţi, iar Kylian Mbappé i-a explicat ulterior că nu trebuia să se expună. Fotbaliştilor le este interzis, în contextul pandemiei de COVID-19, să facă acest gest prietenesc, obişnuit la finalul partidelor înainte de problemele cauzate de coronavirus. The Sun anunţă că Neymar a încălcat protocolul UEFA şi riscă să rateze finala UCL.

În Return to play protocol se arată că ”jucătorilor li se recomandă să nu îşi schimbe tricourile”. De asemenea, se menţionează că încălcarea măsurilor ”ar putea duce la sancţiuni disciplinare potrivit regulilor UEFA”. Totuşi, în cele 31 de pagini ale protocolului, nu apare nicio sancţiune referitoare la schimbul tricourilor, chiar dacă a circulat informaţia conform căreia medicii UEFA vor solicita 12 zile de carantină pentru jucătorii care fac acest gest.

”Doar o încălcare a unor măsuri obligatorii ar declanşa o sancţiune disciplinară. Nu o recomandare!”, a declarat un avocat specializat în drept sportiv, pentru cotidianul argentinian La Nacion. Cu această interpretare, Neymar nu ar fi trimis nici în izolare şi ar scăpa şi de o eventuală suspendare.

UEFA va reacţiona curând pentru a lămuri întreaga situaţie.

Afla mai multe despre: psgneymarliga campionilor 

viewscnt
Articole similare