Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Papa şi Patriarhul Alexandriei, medalie de aur pentru Gigi Becali: ”Şi-a manifestat aprecierea pentru munca lui”

Papa şi Patriarhul Alexandriei, medalie de aur pentru Gigi Becali: ”Şi-a manifestat aprecierea pentru munca lui”galerie foto

Diverse

Comentarii

Theodore al II-lea, Papa şi Patriarhul Alexandriei şi a întregii Africi, a fost impresionat de ceea ce a relizat Gigi Becali în Uganda.

 

De mai bine de doi ani, Gigi Becali a decis să trimită bani în ţările africane Uganda, Congo, Rwanda şi Burundi, pentru construcţia de mănăstiri şi lăcaşuri creştin-ortodoxe.

Mănăstirea St. Catherine’s (Sfânta Ecaterina), din Uganda, a fost inaugurată chiar de Papa şi Patriarhul Alexandriei şi a întregii Africi, Theodore al II-lea, care a rămas impresionat de ceea ce a făcut Gigi Becali.

Papa şi Patriarhul Alexandriei, impresionat de Gigi Becali: ”A decis să-i acorde o medalie de aur”

Theodore al II-lea este Patriarhul Alexandriei şi papa ortodox pentru toţi creştinii din Africa. Adică cea mai înaltă faţă bisericească pe de continent.

La mijlocul lunii octombrie 2013, Theodore al II-lea, însoţit de mai mulţi episcopi, a făcut o vizită în Uganda, una dintre ţările în care Gigi Becali a finanţat misiuni creştin-ortodoxe.

Printre altele, Theodore al II-lea a vizitat şi inaugurat şi mănăstirea de călugăriţe ridicată în Uganda cu ajutorul investiţiilor asigurate de Gigi Becali.

Maica Thavoria, stareţa mănăstirii Sfintei Ecaterinca - cea construită de Gigi Becali - a povestit pentru Fanatik impresia pe care lăcaşul i-a lăsat-o Papei şi Patriarhului Alexandiei.

”În 2021, Papa şi Patriarhul Alexandriei şi al întregii Africi, Theodoros al II-lea şi mai mulţi episcopi au vizitat mănăstirea noastră şi au petrecut o noapte aici.

Ei au fost încântaţi de ce au găsit la noi şi şi-au manifestat aprecierea pentru munca domnului Becali în Africa. După ce Sfinţia Sa a văzut realizările domnului Becali în Uganda, a decis să-i acorde o medalie de aur”, a povestit maica Thavoria pentru Fanatik.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

”Uganda este considerată mama Misiunii Ortodoxe în Africa”, a concluzionat Theodore al II-lea la finalul vizitei pe care a făcut-o în Uganda.

Născută în Uganda, maica Thavoria Kabalwanyi a fost cea care l-a convins pe Gigi Becali să finanţeze ridicarea unor mănăstiri pe continentul African.

În 2017, ea a vizitat Mănăstirea Dragomirna, din Suceava, pentru a obţine ajutor pentru ridicarea primei mănăstiri de călugăriţe din Africa.

Însă norocul i-a surâs în momentul în care a fost sunată de Gigi Becali, care i-a promis sprijin financiar pentru tot planul ei.

”Domnul Becali mi-a spus că va construi biserici, mănăstiri, va ajuta comunitatea cu apă potabilă şi îi va ajuta pe tineri să meargă la studii.

De asemenea, că va ajuta mulţi studenţi să urmeze universităţi bune din Africa şi va suportă burse şcolare pentru tinerii noştri. În momentul discuţiei, mănăstirea noastră era la nivel de fundaţie.

Am mers în biroul lui şi l-am întâlnit acolo. Mi-a pus mai multe întrebări iar eu i-am răspuns la toate”, a mai povestit maica Thavoria.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare