Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Par sau impar? Asta da strategie de pariuri inedită!

Par sau impar? Asta da strategie de pariuri inedită!galerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

(P) Sunt multe strategii de pariuri inedite, unele mai complicate, altele mai simple. Din a doua categorie face parte cea care presupune parierea pe scor par sau impar.

De ce spun că este inedită o asemenea strategie? Pentru că mi se pare „din cale-afară” de arbitrară. E ca şi când ai decide ce să pariezi dând cu banul: cap sau pajură? Casele de pariuri care oferă această opţiune de pariere acordă invariabil şanse egale ca un meci să se termine cu număr par sau cu număr impar de goluri. Aşadar, după ce se scade marja de profit oprită de operator, avem, în general, cota 1.87 pentru scor par şi cota 1.90 pentru scor impar.

Sunt două teorii principale

Există două teorii principale cu vizavi de strategia par/impar:

1. Este una care ţine pur de noroc, pentru că nu se poate anticipa dacă un meci se poate termina cu scor par sau impar.

Sunt pariori susţin că scorul unui meci nu poate fi anticipat în funcţie de rezultatele meciurilor directe anterioare dintre cele două echipe. Această categorie de jucători care aplică strategia amintită îşi alege o opţiune – să spunem „par” – iar apoi o combină cu strategia Martingale, adică dublează miza după fiecare pariu necâştigător.

În acest caz, nu există o analiză aprofundată a meciurilor. Se pariază pe următorul meci şi este nevoie de o bancă generoasă pentru a nu regreta alegerea făcută. Iată ce ar presupune ca abia a 6-lea pariu să fie câştigător, pornind de la o miză de 5 lei:

Pariu 1 – miză 5 lei, pierzător

Pariu 2 – miză 10 lei, pierzător, miză totală 15 lei

Pariu 3 – miză 20 de lei, pierzător, miză totală 35 de lei

Pariu 4 – miză 40 de lei, pierzător, miză totală 75 de lei

Pariu 5 – miză 80 de lei, pierzător, miză totală 155 de lei

Pariu 6 – miză 160 de lei, câştigător. Câştig = 160 x cotă 1.90 = 304 lei. Pierderea este mică: (160 + 155) – 304 = 11 lei

De ce ar apela cineva la o asemenea strategie care, aşa cum am văzut, nu este rentabilă pe termen lung? Pentru că există mereu speranţa că se va prinde o serie de pariuri câştigătoare. Pornind de la o miză de 5 lei, vom avea un profit total de 13,5 lei pentru trei pariuri câştigătoare la rând, adică un profit de aproape 150%!

2. Este una care poate fi controlată.

Alţi pariori consideră că se poate obţine profit dacă ajustează miza în funcţie de probabilitatea de câştig, probabilitate estimată pe baza statisticilor. Concret, dacă se întâlnesc două echipe de valori apropiate, cu ofensive slabe şi apărări solide, este probabil ca scorul să fie par, pentru că meciul porneşte de la 0-0 şi se poate să nu se marcheze deloc. Sunt vizate în special partidele de „sub 2.5”, indicii putând fi găsite în postările specialiştilor de pe site-ul comunităţii pariorilor online din România: https://pariurix.com/ponturi-pariuri-sportive.

În sprijinul acestei teorii vin rezultatele obţinute de Astra Giurgiu în primele 7 etape ale sezonului 2017-2018: 0-0, 3-0, 1-1, 1-1, 1-1, 1-1, 1-0. Dacă cineva ar fi pariat 10 lei pe scor par, la o cotă 1.80 (să spunem, deşi în general este mai mare), ar fi avut un profit de 20 de lei. Pe de altă parte, în fiecare etapă din sezonul actual al Ligii I au fost majoritare scorurile impare.

Una peste alta, „strategia par/impar” pare mai degrabă una de divertisment, nu una pe care ar putea să conteze un parior profesionist. Pe forumul comunităţii pariorilor pot fi găsite concluzii ale jucătorilor care au încercat-o şi sfaturi pentru cei care se gândesc să o aplice. Un lucru e cert: este nerecomandată pe termen lung.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pariuri sportivepublicitate 

viewscnt
Articole similare