Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pariem bazându-ne pe istoria finalelor Ligii Campionilor, sau nu?

Pariem bazându-ne pe istoria finalelor Ligii Campionilor, sau nu?galerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

Sâmbătă, 26 mai, este ziua în care vom afla care este noua campioană a Europei: Real Madrid sau Liverpool.

Două dintre cele mai titrate echipe din istoria fotbalului se vor duela sâmbătă seară la Kiev, iar întreaga atenţie a specialiştilor este îndreptată către cei doi protagonişti, şi anume Cristiano Ronaldo şi Mohamed Salah. O parte dintre pariori se concentrează însă mai mult pe detaliile istorice atunci când analizează o astfel de partidă, decât pe ultimele ştiri şi informaţii de moment. Aşa că pentru a-ţi furniza inspiraţie ne-am decis să îţi prezentăm câteva date interesante despre precedentele finale ale Ligii Campionilor şi despre cum s-au descurcat cele două cluburi în numeroasele finale în care au fost implicate din 1956 şi până în zilele noastre!

În ultimele 14 finale s-au marcat cel puţin 2 goluri. Ultima finală care s-a încheiat cu mai puţin de două reuşite a fost finala de la Manchester din 2003 dintre AC Milan şi Juventus, încheiată cu scorul de 0-0 şi decisă la loviturile de departajare cu scorul de 3-2 pentru milanezi.

Numai în două dintre cele 15 finale Champions League disputate de galactici s-au încheiat cu mai puţin de două reuşite, una dintre acestea fiind chiar unica întâlnire dintre cele două echipe în ultima fază a prestigioasei competiţii, în 1981, atunci când Liverpool se impunea cu 1-0 în faţa celui mai de succes club din istoria Ligii Campionilor. Cea de-a doua a avut loc după 17 ani, în 1998, atunci când Real Madrid a învins-o pe Juventus cu acelaşi scor: 1-0.

De cealaltă parte, Liverpool a câştigat (1978 vs. Club Brugge, respectiv 1981 vs. Real Madrid) două finale de ligă şi a pierdut una (1985 vs. Juventus) cu scorul de 1-0. Cu toate acestea, în ultimele două finale disputate de englezi s-au marcat 6 (3-3 vs. AC Milan în 2005), respectiv 3 goluri (1-2 vs. AC Milan în 2007).

Interesantă este însă cota stabilită de către casele de pariuri pentru ca meciul să aibă 3 sau mai multe goluri: 1.50 este cota pariului Peste 2.5 goluri în meci. De altfel, în 3 din precedentele 4 finale s-au marcat cel puţin 4 goluri, iar stilul de joc ofensiv al celor două actuale finaliste ne duce cu gândul spre o partidă spectaculoasă.

În 6 dintre finalele Ligii Campionilor disputate de la începutul anilor 2000 şi până în prezent a fost nevoie de penaltiuri pentru a stabili campioana:

  • 2001 – Bayern Munchen vs. Valencia: 5-4
  • 2003 – AC Milan vs. Juventus: 3-2
  • 2005 – Liverpool vs. AC Milan: 3-2
  • 2008 – Manchester United vs. Chelsea: 6-5
  • 2012 – Chelsea vs. Bayern Munchen: 4-3
  • 2016 – Real Madrid vs. Atletico Madrid: 5-3

Finala din 2016 de pe San Siro a fost singura dintre cele 15 jucate de Real Madrid în care galacticii au avut ajung la lovituri de departajare. Totuşi, Realul mai ajunsese încă odată în prelungiri, în finala din 1958, câştigată în faţa celor de la AC Milan cu scorul de 3-2, la capătul celei de-a 3-a ediţii din istoria competiţiei.

Liverpool a ajuns însă de două ori la loteria penaltiurilor, reuşind să se impună în ambele cazuri. Prima data a fost victoria din 1984 în faţa celor de la AS Roma, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, iar cea de-a doua oară a fost remarcabila finală câştigată tot în faţa unor italieni, şi anume cea din 2005, în care Liverpool, sub comanda lui Rafael Benitez, reuşea să o egaleze pe AC Milan la finalul primelor 90 de minute după ce în prima repriză fusese condusă cu 3-0. Legendarul Andriy Shevchenko rata atunci penalti-ul decisiv care a consemnat probabil cea mai memorabilă răsturnare de situaţie din istoria finalelor importante din lumea fotbalului.

Prin prisma istoriei, ne putem gândi că Liverpool ar putea câştiga cupa la penaltiuri (cotă 13.00), astfel încât am putea încerca un astfel de pariu, iar dacă suntem convinşi că madrilenii se vor impune, cel mai probabil o vor face în primele 90 de minute (cotă 2.20).

Descoperă casele de pariuri online la care poţi paria pe finala Champions League 100% legal, live şi pre-meci, în cele mai bune condiţii!

Dacă se va impune, Real va deveni prima echipă din istorie care reuşeşte să câştige trofeul Champions League de 3 ori la rând în două situaţii diferite. Ajax între anii 1971-1973, respectiv Bayern între anii 1974-1976 sunt celelalte două echipe care au reuşit să câştige trofeul în 3 ani consecutivi. Totuşi, să nu uităm că formaţia de pe Santiago Bernabeu a câştigat şi primele 5 ediţii ale competiţiei, între anii 1956-1960.

Spre deosebire de precedentele două finale din 2016 şi 2017, Real Madrid va avea în faţa un adversar ofensiv. Juventus şi Atletico au practic un fotbal închis, însă Liverpool va miza în primul rând pe cartea atacului. Galacticii au câştig de 12 ori trofeul Ligii Campionilor şi au reuşit să se impună în precedentele 6 finale jucate. Ultima finală pierdută de madrileni a fost chiar cea din 1981, în care Liverpool se impunea cu scorul de 1-0 graţie golului lui Alan Kennedy din minutul 82.

1.67 este cota pentru ca Real Madrid să se încununeze campioană europeană pe Stadionul Olimpic din Kiev.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pariurichampions leaguefinalareal madridliverpool 

viewscnt
Articole similare