Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pariuri sportive în România - Tot ceea ce trebuie să ştiţi despre cele mai bune case de pariuri online

Pariuri sportive în România - Tot ceea ce trebuie să ştiţi despre cele mai bune case de pariuri online

Pariuri sportive

Comentarii

Topicul pariuri sportive în România este unul din ce în ce mai utilizat. Americanii obişnuiesc să spună că "sunt foarte multe lecţii de învăţat în lumea pariurilor, dar cea mai dură dintre ele este să înveţi diferenţa dintre a te distra în timp ce pariezi şi a paria inteligent". Noi vom încerca să te ajutăm să împaci cele două teorii ale americanilor, în aşa fel încât să înţelegi inclusiv avantajele pariurilor sportive online, cât şi maniera în care te poţi delecta, câştigând în acelaşi timp, bani.

Pe vremea când lumea încă se mecaniza industrial, tenisul, boxul, fotbalul şi, în general, cam toate sporturile porneau cu o definiţie impracticabilă pentru lumea din afară: jocuri fără o miza anume, în afara plăcerii uşor utopice şi încăpăţânate de fi regulamentar, corect, fair play. În timp, asta s-a schimbat şi nu a durat prea mult. Au apărut micile pariuri, care treptat, au crescut diferit, dar nu anapoda, izolat, dar nu timorat. La capătul acestei insistenţe a izbucnit productivitatea, acel dar stilistic de a transforma catastrofa sau norocul într-o virtute. Iar de aici încolo, lumea pariurilor s-a dezvoltat brusc devenind o industrie, iar pariorii şi casele de pariuri deopotrivă, s-au răspândit foarte repede numeric. Tot ce a apărut în acea perioadă legată de pariuri pe sport a fost laminat într-o suită generală de subiecte de larg interes şi a dat o fotogramă largă de civilizaţie atipică, foarte dezvoltată şi transformată într-o lume complet nouă, uşor inaccesibilă, dar foarte permisibilă.

Ce sunt pariurile sportive şi ce tipuri de pariuri există în prezent

În timp, lumea din ce în ce mai civilizată a venit şi cu un fel de definiţie. Pe scurt, pariurile sportive înseamnă anticiparea rezultatului unei partide şi plasarea unei mize (o sumă de bani) pe rezultatul final. La fel ca în toate jocurile de noroc, legalitatea şi acceptarea generală a pariurilor sportive variază de la naţiune la naţiune şi chiar de la regiune la regiune în cadrul aceleaşi ţări.


În cazul (fericit) în care rezultatul final al respectivului joc este şi cel anticipat de parior, atunci acesta va încasa o suma de bani, direct proporţională cu suma mizată. În situaţia (nefericită) în care se întâmplă exact invers, atunci pariorul pierde suma de bani. Simplu, nu-i aşa?

Chiar dacă pariurile existau din cele mai vechi timpuri, astăzi ele au prins cea mai corectă şi completă formă din toate timpurile. Înainte să afli ce tipuri de pariuri există în prezent, trebuie să înţelegi exact ce înseamnă "cotă". Ei bine, cota este de fapt un indice pe care casele de pariuri îl dau fiecărui posibil deznodământ al unui eveniment sportiv, indiferent de zonă, domeniu sau sportivi. Iar la pariuri, nu eşti obligat să joci o singură cotă! O poţi face pe un bilet multiplu, situaţie în care cota finală se obţine prin înmulţirea tuturor cotelor evenimentelor sportive alese de către parior. În funcţie de cota unui pariu şi de miza plasată de jucător (adică suma de bani pe care o "investeşte" într-un bilet) acesta poate pierde sau câştiga pariul. Câştigul total se calculează foarte simplu prin înmulţirea mizei cu cota biletului. La agenţiile de pariuri sportive găşiţi în oferta lor trei tipuri de cote şi anume Decimale (2.50), Fracţionale (6/4), American (+150). Agenţiile îşi măresc în mod constant portofoliul, aşa că puteţi alege dintr-o gama variată de posibile pariuri. Nu există sport să nu fie listat sau eveniment sportiv lăsat la voia întâmplării – tot ceea ce se joacă, se poate paria! Pare una dintre legile nescrise ale caselor de pariuri sportive din România şi din toată lumea.

Acum că ai aflat ce înseamnă de fapt cota unui bilet la pariuri, e bine să ştii ce tipuri de pariuri există în prezent. Şi ne vom referi la tipurile de pariuri existente pe piaţă, în funcţie de modul în care pariezi.
Asta înseamnă că ai posibilitatea de a juca pariuri în cota fixă, pariuri în contrapartidă (betting exchange) sau pariuri sportive live la casele online aşa cum este menţionat şi pe pe site-ul www.cazinoonline.com/pariuri-sportive/. Pariurile în cotă fixă sunt pariurile obişnuite pe care le poţi plasa la o casă de pariuri online, casă care joacă şi rolul de bookmaker în această situaţie. O astfel de casă îţi oferta cotele şi tot ea plăteşte câştigurile. Pe de altă parte, pariurile de tip "betting exchange" sunt acele pariuri la care casa îţi oferă doar mediul de joc, în timp ce cotele sunt oferite de alţi pariori. În ceea ce priveşte pariurile live, acestea considerăm că se leagă de pariurile în cotă fixă şi sunt oferite tot de casele de pariuri, dar uneori şi de agenţi independenţi. Interesul în jurul pariurilor live este foarte mare, întrucât banii rezultaţi de pe urma unui pariu (deci câştigul potenţial) se plătesc pe loc, pentru că pariurile au loc în mijlocul unor evenimente sportive live, în plină desfăşurare.

Pariurile sportive în România. Sunt legale pariurile sportive în România?

Aşa cum vă scriam şi mai sus, legalitatea şi acceptarea generală a pariurilor sportive variază de la naţiune la naţiune. Poate că mulţi dintre voi îşi amintesc detalii despre pronosport, un joc de pariuri simplu, deschis publicului larg înainte şi chiar după căderea regimului comunist în România. Desigur, oferta Pronosport era mult mai puţin complexă şi cu mult mai dificil de gesionat. Jocul îţi oferea posibilitatea să câştigi bani, (premii destul de mari) dacă indicai corect rezultatul final la meciurile propuse de organizatori. De multe ori, se întâmpla însă ca nimeni să nu câştige premiul, iar câştigul se raporta astfel pentru săptămâna viitoare până era câştigat de una sau mai multe persoane.

A fost probabil, primul contact real al românului cu lumea pariurilor. Astăzi, această lume este una mult mai complexă şi mult mai ofertantă din toate punctele de vedere. Astăzi nu mai eşti obligat să pariezi pe un meci ales de organizator şi nici să oferi doar unul dintre sutele de pronosticuri disponibile. Au apărut casele de pariuri în România şi majoritatea se întrec în oferte care de care mai atractive, cu foarte multe evenimente şi cu extrem de multe variante de pronosticuri. Dacă înainte puteai paria doar pe rezultatul final şi erai obligat cumva să alegi o singură variantă de pronostic, astăzi nu doar că ai mai multe variante de pronostic pentru rezultatul final, dar poţi paria pe orice: de la cornere în fotbal din Liga 1, la numărul de aşi în tenis, la totalul încercărilor reuşite în rugby şi aşa mai departe. Zeci de mii de pronosticuri pentru sute de mii de evenimente pe zi.

Dar, sunt pariurile sportive legale în România? Este o întrebare cât se poate de bună ţînând cont de dezbaterile din ultimii ani. Răspunsul însă nu este deloc întortocheat, ci dimpotrivă, destul de simplu! Da, pariurile sportive sunt legale în România, dar cu condiţia să fie făcute la case de pariuri sau agenţii cu licenţă de funcţionare acordată de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Dacă o casă de pariuri nu beneficiază de licenţă din partea ONJN, înseamnă că acea casă de pariuri nu este licenţiată şi nu îţi recomandăm să pariezi vreodată la ea.

Cele mai bune case de pariuri online din România

Pariurile pe internet au intrat şi în atenţia autorităţilor financiare din România, care au considerat oportună legalizarea acestei activităţi. Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc recomandă de altfel parierea doar la casele de pariuri sportive licenţiate. Orice abatere va fi supusă legii. Din fericire, în ţară noastră există multe case de pariuri de încredere, unde poţi paria sigur, fără teama că vei încalca vreo secundă legea. Iar dintre toate agenţiile existente pe piaţă, ca în orice nişă, există o clasificare. Care sunt cele mai bune case de pariuri online din România? Aflăm în continuare.

Este important de ştiut că, utilizatorul sau clientul care urmăreşte deschiderea unui cont nou, trebuie să ţină cont de o serie de factori, înainte de a-şi înregistra contul. Prin urmare, este recomandabil să identificaţi numărul de sporturi disponibile şi numărul de evenimente ce se desfăşoară în cadrul acelui sport. Următorul criteriu esenţial este legat de bonusul de bun venit şi de cotele pe care operatorul vi le pune la dispoziţie – puteţi găsi o cote uşor diferite, de la un site de pariuri la altul. Nu putem decide pentru dumneavoastră unde să va cheltuiţi banii, dar va putem sfătui asupra unor case de pariuri online recomandate. Aşadar:

Cele mai bune cazinouri şi site-uri de pariuri din România

  • Fortuna: este un site de pariuri online unde primeşti 100 de RON cashback în momentul înscrierii (chiar dacă pierzi prima sumă investită, o primeşti înapoi). Fortuna îţi oferă 19 sporturi de larg interes, precum şi transmisiuni în direct de la evenimentele pe care vrei să pariezi (şi nu numai)
  • Winmasters: o casă de pariuri care îţi oferă 555 de lei bonus de bun venit. Poţi paria pe 32 de sporturi diferite şi ai de asemenea posibilitatea să vezi live evenimente în plină desfăşurare.
  • 888 Sport: un site care îţi oferă nu mai puţin de 1000 de lei bonus de bun venit, care acoperă 33 de sporturi şi care îţi permite să vezi live evenimentele aflate în plină desfăşurare
  • BaumBet: un nume ceva mai nou pe piaţă, dar care se ridică mult peste aşteptări.Te poţi înregistra cu un Cont Nou şi vei primi 500 de lei bonus de bun venit. Casa acoperă evenimente din 15 sporturi diferite şi asigură transmisiuni live în format avantajos
  • NetBet: unul dintre cele mai "grele" nume de pe piaţă, NetBet îţi oferă un bonus de bun venit de 1500 de lei şi acoperă 33 de sporturi de mare interes. Desigur, şi la NetBet, ai posibilitatea să vezi live, evenimente sportive

Vă recomandăm să profităţi de bonusul de bun venit oferit de fiecare dintre cazinouri. Citeşte mai jos ce presupune licenţierea unui operator de jocuri de noroc

Licenţierea unui operator de jocuri de noroc

Aşa cum va scriam şi mai sus, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc recomandă parierea doar la case de pariuri oficial licenţiate. Şi motivul este lesne de înţeles.
Prin licenţiere, toţi operatorii de jocuri de noroc care oferă servicii consumatorilor din România sunt reglementaţi periodic. Este foarte important ca aceştia să folosească numai software licenţiat şi aprobat de către autoritatea supremă din România pentru jocuri de noroc.

Toţi operatorii sunt verificaţi periodic de către Agenţii ONJN pentru a se asigura că se respectă standardele tehnice. Ei sunt obligaţi să pună la dispoziţia clienţilor măsuri de protecţie pentru protejarea datelor personale şi a celor bancare. Operatorii sunt de asemenea obligaţi să menţină o conduită responsabilă, adică să  interzică participarea minorilor şi să promoveze soluţii în cazul dependenţei. Pariurile sportive sunt încadrate în categoria jocurilor de noroc la care, pentru a participa, trebuie ca utilziatorul să aibă minim 18 ani. Dacă aveţi mai puţin de 18 ani vă este interzis să pariaţi precum şi să deschideţi conturi de pariuri.

În plus, operatorii autorizaţi de ONJN din România trebuie să respecte toate legile împotriva spălării banilor. Facem precizarea că offline puteţi juca la pariuri la orice agenţie stradală de pe teritoriul României. Online în schimb puteţi paria doar la acele case de de pariuri care deţin o licenţă ONJN. Şi e lesne de înţeles de ce. Ţineţi cont că există diferenţe majore între agenţiile stradale şi cele online. Multe dintre ele pleacă de la avantajul cotelor şi a multitudinii de evenimente oferite online, dar nu trebuie ignorat niciodată confortul. Prin pariere online, puteţi plasa pariuri sportive extrem de comod şi rapid, fie că sunteţi în faţa calculatorului, sau a oricărui dispozitiv mobil, de genul tabletei sau a telefonului. O agenţie de stradă lucrează după un program şi, de obicei, are o anumită restricţie la numărul de evenimente transmise. Pe de altă parte, o agenţie online funcţionează altfel, fiind deschisă non-stop, oferindu-ţii mii de evenimente disponibile şi multe pariuri live în timpul jocurilor.

Metode de depunere şi retragere la casele de pariuri online

Majoritatea caselor de pariuri online au metode simple şi foarte sigure de depunere şi retragere a câştigurilor obţinute de clienţi. Dacă în trecut, singura modalitate de depunere era via card online, acum există mai multe variante.

În funcţie de preferinţele utilizatorilor există mai multe opţiuni de depunere şi retragere. Vi le amintim în continuare:

  • puteţi depune şi retrage bani în sau din conturile dumneavoastră prin card bancar. La majoritatea caselor de pariuri sunt acceptate cardurile VISA, VISA Electron, Mastercard şi Maestro.
  • puteţi depune şi retrage bani în sau din conturile dumneavoastră prin Skrill, un portofel bancar de care beneficiază aproape toate casele de pariuri de pe piaţă.
  • puteţi depune şi retrage bani în sau din conturile dumneavoastră şi prin Neteller, care de asemenea este un portofel virtual. Se găseşte la majoritatea caselor de pariuri online din România
  • puteţi depune şi retrage bani în sau din conturile dumneavoastră prin paysafecard, un fel de card care poate fi procurat de la toate punctele de vânzare
  • puteţi depune şi retrage bani în sau din conturile dumneavoastră prin transfer bancar, o metodă care este însă folosită de cele mai multe ori la retragere, mai ales dacă nu puteţi efectua o retragere prin mastercad
  • puteţi depune şi retrage bani în sau din conturile dumneavoastră mai nou şi la sediul agenţiilor

Concluzie despre pariurile sportive

Pariurile sportive va oferă o modalitate legală şi atractivă de câştiguri suplimentare. Ele reprezintă în acelaşi timp un risc, dar şi o cale generoasă de succes rapid. În România există multe astfel de case online, dar sfatul nostru este să jucaţi mereu legal şi mereu responsabil. Aveţi multe avantaje la dispoziţie de care puteţi profita, printre care promoţii generoase, bonusuri avantajoase, transmisiuni live (unele chiar exclusive), o gamă variată de sporturi şi opţiuni de pariere, precum şi numeroase opţiune de retragere rapidă a banilor câştigaţi. Va puteţi îndrepta atenţia atât spre pariuri pe sporturi diverse, cât şi spre cazinouri online unde va puteţi încerca norocul la sloturi, ruletă, blackjack, video poker, baccarat, casino hold’em şi multe altele.

Aveţi o întreagă paletă de agenţii de pariuri online din care puteţi alege, iar dacă veţi ţine cont de recomandările noastre, veţi juca doar la operatori licenţiaţi de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, a căror reputaţie este recunoscută şi unanim apreciată.
 

Afla mai multe despre: pariuri sportivepublicitate 

viewscnt
Articole similare