Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Patronul din Liga 1 care-şi propune să ia primul titlul din istoria clubului, dar se mândreşte cu datoriile echipei

Patronul din Liga 1 care-şi propune să ia primul titlul din istoria clubului, dar se mândreşte cu datoriile echipei

Superliga

Comentarii

Horia Sabo, finanţatorul lui Poli Iaşi, a prezentat prin intermediul unui comunicat situaţia financiară a clubului, în condiţiile în care jucătorii s-au plâns că nu şi-au primit salariile. Omul de afaceri susţine că există o mică întârziere şi că situaţia financiară a clubului este stabilă.

Horia Sabo a venit în vară la Poli Iaşi şi a declarat atunci că şi-a propus să facă din Poli Iaşi o echipă de top în Liga 1. Omul de afaceri îşi menţine declaraţiile, în ciuda faptului că zilele trecute jucătorii au aflat că sunt întârzieri la salarii, informaţie prezentată în exclusivitate de Telekom Sport.

Sabo admite că există o întârziere, dar aceasta este de doar patru zile. În acelaşi comunicat, finanţatorul lui Poli Iaşi recunoaşte că echipa are şi datorii, de aproape 800.000 de euro, dar spune că este ”un motiv de mândrie”, deoarece alţii o duc mai rău:

”Având în vedere materialele de presă recent apărute în spaţiul public, din respect pentru cetăţenii Iaşului, pentru suporteri, pentru colaboratorii acestui club şi pentru colegii mei din cadrul Politehnicii Iaşi, doresc să prezint pe scurt rezultatele tangibile ale  mandatului meu până în prezent.

Având în vedere criticile aduse este de datoria mea să prezint tuturor celor interesaţi situaţia actuală a clubului Politehnica Iaşi. Din punct de vedere financiar:

- Bugetul echipei aferent sezonului 2018-2019 este de 4.502. 764 euro. Acesta este compus din: salarii echipă - 1.275.394 euro; salarii personal - 241,388 euro, taxe legale aferente cheltuielilor - 310.207 euro, cheltuieli curente., cantonamente, medicale, organizari meciuri acasa si deplasare, altele):  .248.740 euro, datorii preluate din anii anteriori 1.427.035 euro.

- Bugetul echipei este asigurat astfel: Drepturi televiziune - 44%, sponsori

 cash (contracte semnate) - 27%; vânzare jucători - 9%, bilete meciuri: 4%,  sponsorizări barter 4%, deficit bugetar 12%.

În ceea ce priveşte situatia execu iei bugetare în intervalul lunilor iunie –noiembrie 2018,  sunt prezentate mai jos cifrele exacte.

- Total plăţi realizate în valoare de 1.887.725 euro.

- Total încasări drepturi TV în valoare de 1.180.000 euro.

- Total încasări jucatori în valoare de 243.000 euro.

- Total încasări sponsori şi alte surse în valoare de 386.000 euro

- Total încasări bilete şi articole marketing în valoare de 78.725 euro.

Referitor la situaţia datoriilor la zi:

- Jucători şi staff tehnic: există o întârziere de patru zile la plata salariilor aferente lunii octombrie 2018. În intervalul lunilor iunie - noiembrie 2018 s-au achitat toate salariile restante, primele de joc, primele de obiectiv ale jucătorilor.

- Datorii la bugetul de stat: nu există datorii curente, iar din datoriile preluate s-au achitat 58%.

- Datorii către furnizori: din datoriile preluate s-au achitat 41%, furnizorii noi cooptaţi fiind plătiţi conform scadenţelor negociate.

În cifre, astăzi, suma totală a datoriilor este de 799.150 euro. Ne mândrim cu această cifră, care ne plasează în topul cluburilor cu cele mai mici datorii.

Cu privire la echipa de management sportiv a clubului trebuie să amintesc faptul că aceasta este compusă integral din oameni de înaltă ţinută profesională în domeniul fotbalului precum: Adrian Ambrosie, Flavius Stoican, Tibor Selymes. Precizez faptul că au fost aduşi jucători importanţi pentru echipă, unii monitorizaţi deja de cluburi mari de fotbal, iar cei care nu mai intrau în viziunea antrenorului au fost transferaţi contra unor sume de bani, la cluburi din ţară şi din străinătate. De asemenea, doresc să subliniez faptul că s-au majorat salariile unor jucători existenţi, în vederea susţinerii performanţei şi s-au stabilit prime de joc, prime de obiectiv şi un algoritm financiar care să încurajeze performanţa.      

Concluzionând, am venit în Dealul Copoului cu gândul de a contribui la creşterea performanţei acestei echipe şi de a-i oferi stabilitate financiară. Am adus lângă mine o echipă de anvergură, care, alături de nume consacrate deja din cadrul Politehnicii Iaşi, a contribuit la formarea unuia dintre cele mai stabile şi sustenabile financiar cluburi de fotbal din România.

Dacă m-ar întreba cineva care este politica noastră, voi spune simplu: performanţa. Performanţa cu toată puterea noastră şi cu toată puterea pe care Dumnezeu ne-o poate oferi, astfel încât Politehnica Iaşi să devină unul dintre brandurile naţionale, cu suporteri în toate colţurile Moldovei şi ale ţării.  Dacă m-ar întreba cineva care este scopul nostru, voi răspunde într-un singur cuvânt: victoria. Victoria cu orice preţ, oricât de greu va fi drumul. Iar victoria va fi atunci când trofeul Campionatului României va fi la Iaşi. Lăsând la o parte divergenţele declaraţiile aprinse pe fond emoţional, vreau ca toţi ieşenii să înţeleagă faptul că ceea ce-mi doresc este ca Politehnica Iaşi să ajungă în topul echipelor din România. şi pentru a atinge acest scop comun, voi face tot ce-mi stă în putere să-mi duc proiectul pe care l-am început la bun sfârşit.

HORIA SABO

Director General Politehnica Iaşi”

Afla mai multe despre: poli iasiliga 1horia sabo 

viewscnt
Articole similare