Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Patronul lui Sepsi, declaraţii în presa ungară după ce meciul cu Petrolul a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe: ”O decizie utilă, suntem fericiţi”

Patronul lui Sepsi, declaraţii în presa ungară după ce meciul cu Petrolul a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe: ”O decizie utilă, suntem fericiţi”

Cupa României

Comentarii

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, spune că se bucură că arbitrul Iulian Călin a decis să întrerupă meciul Petrolul - Sepsi, după ce fanii ploieşteni au avut scandări xenofobe.

Partida Petrolul - Sepsi (0-1), din sferturile Cupei României, a fost întreruptă în minutul 89. Arbitrul Iulian Călin a decis să trimită pentru 10 minute echipele la vestiare după ce fanii Petrolului au început să strige mesaje împotriva maghiarilor din România.



Decizia luată de Iulian Călin a fost aplaudată de Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi. Într-o declaraţie făcută pentru nemzetisport.hu - principalul ziar de sport din Ungaria - Dioszegi spune că scandările xenofobe nu ar trebui să existe pe stadioane şi Iulian Călin a oferit un exemplu pe care speră să-l preia şi alţi arbitri:

”În sfârşit, a existat atât de mult curaj la un arbitru, încât nu a tolerat xenofobia şi a oferit astfel un exemplu pentru alţii. A fost o decizie foarte utilă şi suntem fericiţi pentru asta, deoarece rasismul nu are loc pe terenul de fotbal [...] Ar trebui să existe un moment zero şi apoi cluburile să stea de vorbă cu fanii lor”, a declarat Laszlo Dioszegi pentru nemzetisport.hu.

Sepsi ar să joace contra lui Dinamo sau lui Poli Iaşi în semifinalele Cupei României

Calificată în premieră în semifinalele Cupei României, Sepsi speră să ajungă şi mai sus de atât. Laszlo Dioszegi spune că echipa sa ar avea o şansă importantă dacă va juca în semifinale fie contra lui Dinamo, fie contra lui Poli Iaşi:

”Au mai rămas trei jocuri (n.r. până la trofeu), deoarece semifinalele se vor juca tur-retur. Dar împotriva lui Dinamo sau Poli Iaşi am avea o şansă reală de a ne califica în finală”, a mai spus Laszlo Dioszegi.

Cele patru echipe calificate în semifinalele Cupei României sunt Sepsi, Dinamo, Poli Iaşi şi FCSB. Tragerea la sorţi pentru semifinalele Cupei României va avea loc la începutul săptămânii viiitoare şi va fi live de Telekom Sport şi pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: laszlo dioszegi 

viewscnt
Articole similare