Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Patru de la Norvegia, trei de la Armenia, două de la Islanda, urmează Liechtenstein. Cifrele lui Mirel Rădoi la echipa naţională

Patru de la Norvegia, trei de la Armenia, două de la Islanda, urmează Liechtenstein. Cifrele lui Mirel Rădoi la echipa naţionalăgalerie foto

Fotbal

Comentarii

În nici unul din cele 9 jocuri oficiale pe care România le-a disputat sub mandatul lui Rădoi, poarta naţionalei nu a rămas intactă. 16 goluri a primit România în 9 meciuri oficiale jucate din 2020 şi până acum

Mirel Rădoi a preluat naţionala României pe data de 27 noiembrie 2019. A venit la scurt timp după ce Cosmin Contra a ratat calificarea directă la EURO 2020 dar a lăsat naţionala într-un play-off de calificare înaintea unui meci cu Islanda. Cine este Islanda şi ce a reuşit Islanda să facă după ce a reuşit să elimine România din play-off-ul pentru calificarea la EURO? Islanda venea după două calificări consecutive la un turneu final. În 2016, a ajuns până în sferturi la Campionatul European iar în 2018 nu a trecut de grupe la Campionatul Mondial. A fost apogeul existenţie acestei mici naţionale de fotbal. După meciul cu România şi până la victoria Islandei de ieri cu Lichtenstein, Islanda a pierdut toate cele 7 meciuri jucate în care a primit un total de 18 goluri.

Mirel Rădoi era numit antrenor al echipei naţionale după una dintre cele mai mari performanţe avute de România cu o echipă de tineret. Calificarea în semifinalele unui turneu final de Campionat European şi calificarea la Jocurile Olimpice de vară cu formaţia U21 a României. Ca antrenor al celor de la FCSB, acesta nu a avut o performanţă notabilă. A stat 20 de meciuri pe banca formaţiei bucureştene din care a câştigat 10 partide. A fost o surpriză neinspirată numirea lui Mirel Rădoi pe banca naţionalei în noiembrie 2019 de către Federaţia Română de Fotbal, federaţie care a mai experimentat şi în trecut cu antrenori surpriză cum a fost perioada Christoph Daum. Din 2014 şi până acum, România a obţinut o singură calificare la un turneu final de Campionat European sau Mondial la seniori (EURO 2016), sub actuala conducere a FRF.

Armenia, adversara de ieri a României, este neînvinsă în 2021 şi nu a mai pierdut din septembrie 2020, de la un meci jucat în Liga Naţiunilor cu Macedonia de Nord, meci pierdut cu 2-1. Doar că adversarii formaţiei armene au fost unii pe măsură (Liechtenstein, Georgia, Estonia sau Islanda). Armenia nu a reuşit să învingă pe teren propriu pe Georgia şi a remizat în Estonia. Armenia nu s-a calificat niciodată în istoria ei la un Campionat Mondial sau Campionat European şi este lider acum în grupa României cu maxim de puncte după 3 jocuri.

Jocul defensiv al României din mandatul lui Mirel Rădoi se vede şi în cifrele meciurilor jucate de echipa naţională. În nici unul din cele 9 jocuri oficiale pe care România le-a disputat sub mandatul lui Rădoi, poarta naţionalei nu a rămas intactă (meciul cu Norvegia a fost câştigat la masa verde de echipa naţională după ce oaspeţii nu au putut face deplasarea la Bucureşti). 16 goluri a primit România în 9 meciuri oficiale jucate din 2020 şi până acum de la adversari precum Irlanda de Nord, Macedonia de Nord sau Armenia. Jocul frumos cu pase încercat de România s-a dovedit în majoritatea cazurilor ineficient şi fără rezultat. În meciul de ieri cu Armenia, naţionala României a încercat acelaşi joc de posesie cu o linie de fundaşi care de multe ori urca în jumătatea adversă, iar fiecare intercepţie a gazdelor a însemnat un contraatac periculos, contraatac din care Armenia a şi marcat. România s-a calificat în 2008 la Campionatul European cu doar 7 goluri primite în 12 partide, iar la EURO 2016, România s-a calificat din grupa preliminară cu două goluri primite în 10 partide.

România este pe locul 4 în acest moment în grupa de calificarea pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2022 cu 3 puncte din 3 (6 goluri primite, 5 marcate). Următorul meci este cu Islanda în deplasare în luna septembrie. După victoria cu Liechtenstein de ieri, Islanda are acelaşi număr de puncte pe care îl are şi România. Germania, Macedonia de Nord şi Armenia sunt favorite la primele două locuri în grupă după primele 3 jocuri din totalul de 10 care sunt de disputat.

Articol postat de ANDREI BADEA

 Galerie foto

Afla mai multe despre: echipa nationala 

viewscnt
Articole similare