Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Patru greşeli capitale ale medicilor care au dus la moartea lui Patrick Ekeng!

Patru greşeli capitale ale medicilor care au dus la moartea lui Patrick Ekeng!

Dinamo București

Comentarii

Unul dintre cei mai importanţi cardiologi din Olanda a precizt patru greşeli capitale care au dus la moartea lui Patrick Ekeng. Ruud Koster a vorbit pentru o televiziune din Amsterdam şi a analizat tot filmul cumplit din Ştefan cel Mare.

1. Poziţionarea lui Ekeng pe partea stângă
„Vedeţi că, fără să i se facă absolut nimic, jucătorul cade brusc la pământ şi nu se mai mişcă deloc. Este întors pe o parte, asta e eroarea numărul 1, în felul acesta nu poţi aplica compresii toracale”,
susţine cardiologul.

2. Nerecunoaşterea stopului cardiovascular

”Aici sigur s-au gândit la probleme de respiraţie sau ceva de genul acesta”, afirmă Koster.

3. Transportul direct la ambulanţă
„Mai departe, vedeţi că, fără să se facă nimic altceva, jucătorul este dus la Ambulanţă. Pentru recunoaşterea un stop cardiorespirator există două criterii fundamentale: starea de inconştienţă şi lipsa respiraţiei normale. Trebuie aplicate pe loc masajul cardiac, respiraţia artificială şi conectarea la un defibrilator extern”.

4. Fără reanimare pentru 6-8 minute
„Probabil că această persoană, timp de 5-6-8 minute, nu a primit tratamentul corespunzător în cazul unui stop cardiorespirator!”. Cardiologul Ruud Koster continuă:„Dacă cineva strigă de durere, nu e vorba de un stop cardiac. Însă, dacă cineva îşi pierde brusc cunoştinţa şi cade din picioare fără motiv, cauza este aproape 100% un stop cardiac”.

Concluzia lui Koster? „Şansele de supravieţuire au scăzut de la 60-80% la 10-15%!”

 

Afla mai multe despre: patrick ekengdinamocardiolog 

viewscnt
Articole similare