Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Paulo Coelho a şters draftul cărţii pe care o scria împreună cu Kobe Bryant: "Nu avea niciun sens să public această carte fără el"

Paulo Coelho a şters draftul cărţii pe care o scria împreună cu Kobe Bryant: "Nu avea niciun sens să public această carte fără el"

Baschet

Comentarii

Kobe Bryant şi Paulo Coelho au lucrat împreună la o carte pentru copii, însă scriitorul brazilian a spus că a şters draftul după moartea lui Bryant, duminică, la vârsta de 41 de ani, potrivit The Hollywood Reporter.

Romancierul în vârstă de 72 de ani a declarat luni pentru Associated Press că cei doi au început discuţiile despre proiect în 2016, când Bryant s-a retras după o carieră strălucită de 20 de ani în NBA. Ei au început să scrie cartea cu câteva luni în urmă.

După câteva ore de când a aflat de moartea lui Bryant, Coelho a anunţat că preferă să şteargă schiţele decât să termine cartea fără campionul NBA. 

"Am şters draftul pentru că nu avea niciun sens să public această carte fără el. Nu ar fi ceva relevant pentru el sau pentru familia lui. Asta nu mă va împiedica să scriu într-o zi despre lucrurile pe care le-am învăţat de la Kobe şi ce persoană extraordinară a fost, dar cartea pentru copii nu mai avea sens", a precizat Coelho.

Decizia lui Coelho i-a dezamăgit pe mulţi fani ai lui Bryant, care au scris numeroase mesaje pe reţelele de socializare în care cereau ca draftul să nu fie şters.

Bryant a fost fan al lui Coelho şi considera "Alchimistul" cartea sa favorită. O recomanda tuturor, de la foşti colegi, precum Kyrie Irving, la Rob Pelinka, fostul său agent, care acum este managerul general al Los Angeles Lakers.

Pelinka a citit un fragment din carte înaintea unei conferinţe de presă în iulie 2018, la scurt timp după ce Lakers a semnat cu LeBron James, care a fost fotografiat citind "Alchimistul".

Coelho, ale cărui cărţi au fost vândute în zeci de milioane de exemplare, a afirmat că ideea colaborării cu Bryant, premiat cu Oscar în 2018 la categoria „cel mai bun scurtmetraj animat”, pentru „Dear Basketball”, a fost să inspire copiii neprivilegiaţi să depăşească adversitatea prin sport.

"Kobe era mereu foarte preocupat să scrie o carte care să fie un exemplu pozitiv pentru copii, în special pentru cei proveniţi din medii defavorizate", a declarat Coelho, care nu a dezvăluit câte pagini au fost scrise sau dacă volumul avea un titlu deja.

Granity Studios a lui Bryant a publicat romane pentru tineri şi adolescenţi. De asemenea, a publicat şi autobiografia jucătorului de baschet, "The Mamba Mentality: How I Play", lansată în 2018.

"L-am văzut de prea multe ori şi mi-am dat seama că nu se gândea numai la sport, la el nu era vorba numai de competiţie. Moartea sa tragică a arătat deja cât de important era pentru lume, nu doar pentru Statele Unite. Vom discuta moştenirea sa mulţi ani, mai presus de sport", a mai spus Coelho.

Afla mai multe despre: kobe braynt 

viewscnt
Articole similare