Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pauză pentru Ianis Hagi. Campionatul scoţian va fi întrerupt după Boxing Day

Pauză pentru Ianis Hagi. Campionatul scoţian va fi întrerupt după Boxing Day

Stranieri

Comentarii

Cluburile din prima ligă scoţiană au decis ca pauza de iarnă, de trei săptămâni, să fie luată mai devreme, după etapa din 26 decembrie şi până în 17 ianuarie 2022, informează presa britanică.

Campionatul scoţian va fi întrerupt după Boxing Day

Pauza de trei săptămâni ar fi trebuit să înceapă pe 3 ianuarie 2022 şi să ţină pânăpe 21-23 ianuarie, când ar fi fost programate meciuri din Cupa Scoţiei. Însă pandemia de Covid-19, din cauza căreia autorităţile au limitat la 500 numărul de spectatori care pot fi prezenţi în tribune, a dus la devansarea acesteia.

Astfel, vor fi amânate două etape, cele din 29 decembrie şi 2-3 ianuare 2022, care au fost reprogramate pentru 17-18 ianuarie şi 1-2 februarie 2022. Cluburile au avut la dispoziţie trei variante, pauză după 3 ianuarie, cum era programat iniţial, pauză după Boxing Day sau pauză cu efect imediat.

Totuşi, liga le-a recomandat grupărilor să nu opteze pentru a treia variantă, pentru că ar fi fost dificl de găsit o fereastră pentru meciurile din 26 decembrie.

Plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers, asemănată cu transferul lui Virgil van Dijk în Premier League

O posibilă plecare a lui Ianis Hagi de la Rangers a fost asemănată cu transferul lui Virgil van Dijk de la marea rivală Celtic. În vara lui 2015, fundaşul olandez a fost transferat în Premier League de către Southampton pentru suma de 16 milioane de euro. 

Fost fotbalist şi actual analist sportiv în Scoţia, Noel Whelan, a explicat că Rangers ar putea să fie obligată să îl vândă pe Ianis, la fel cum a fost şi Celtic în cazul fotbalistului Olandez. În 2015, Celtic avea nevoie de bani, deoarece a adaptat o politică de autofinanţare, lucru pe care l-ar face şi Rangers în prezent. 

”Rangers trebuie să vândă jucători ca el pentru a fi autosustenabilă. Asta a fost valabil şi pentru Celtic, nu doar pentru Rangers. Chiar dacă sunt nişte giganţi în Scoţia şi binecunoscuţi în Europa, am văzut de-a lungul anilor că cei de la Celtic aleg mereu să facă profit cu cei mai buni jucători ai lor.

Procesul de recrutare este crucial pentru ei şi la fel e la Rangers. Îi cumpără, îi educă, îi cresc - dar când e timpul potrivit, îi vând mai departe. Fix aşa s-a întâmplat şi cu van Dijk la Celtic. E pur şi simplu felul în care merge lumea astăzi. Banii vorbesc şi dacă te numeşti Rangers sau Celtic, pur şi simplu ele nu pot concura cu echipele din Premier League în acest moment”, a explicat Noel Whelan, conform footballinsider247.

Afla mai multe despre: ianis hagi-scoţia-rangers 

viewscnt
Articole similare