Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pe ce loc se află CFR Cluj în Europa, după sezonul senzaţional pe care l-a avut în cupele europene. Câte puncte a adus pentru România

Pe ce loc se află CFR Cluj în Europa, după sezonul senzaţional pe care l-a avut în cupele europene. Câte puncte a adus pentru România

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a urcat în clasamentele din Europa după sezonul fenomenal pe care l-a avut în cupele europene. Totuşi, campioana României nu va fi cap de serie în sezonul viitor al cupelor europene, deoarece este dezavantajată de coeficientul pe ultimii ani.

CFR Cluj a avut un sezon peste aşteptări în cupele europene. Campioana României şi-a început traseul în preliminariile Ligii Campionilor, unde le-a eliminat pe rând pe Astana, Maccabi Tel Aviv şi Celtic, dar n-a mai putut trece şi de Slavia Praga, în play-off. Totuşi, CFR Cluj a continuat în grupele Europa League, unde a avut de asemenea performanţe de excepţie.

Pe ce loc a urcat CFR Cluj după sezonul excepţional din cupele europene

CFR Cluj a adunat 10 puncte în cupele europene şi a urcat în clasamentul pe acest sezon până pe poziţia a 29-a, la egalitate de puncte cu Olympiacos, Celtic, Benfica, Arsenal sau AS Roma. Campioana României a surprins şi s-a calificat dintr-o grupă din care au mai făcut parte Lazio, Celtic şi Rennais. S-a oprit în 16-imile Europa League, unde a fost eliminată cu greu de FC Sevilla.

Totuşi, în clasamentul pe ultimii cinci ani, CFR Cluj nu se află pe o poziţie foarte bună. Anii în care a fost chinuită de problemele financiare şi de insolvenţă au cântărit mult în coeficientul pe care-l are. CFR Cluj se află abia pe locul 113 în clasamentul coeficienţilor, cu un punctaj de 12,5. Ceea ce înseamnă că nici în sezonul următor nu va fi cap de serie, în fazele superioare ale cupelor europene.

CFR Cluj a contribuit din plin la clasamentul coeficientului de ţară

România se află în acest moment pe un modest loc 28 în clasamentul coeficienţilor, departe de zona care contează. Am fost depăşiţi de ţărin precum Cipru, Israel, Kazakhstan, Belarus, Azerbaijan şi Bulgaria. Totuşi, performanţele reuşite de CFR Cluj în acest an au ridicat coeficientul României.

În acest sezon, echipele din Liga 1 care au participat în cupele europene au reuşit un coeficient de 5,875, însă CFR Cluj a avut cea mai mare contribuţie. În total, echipele româneşti au adunat 23,5 puncte în acest sezon, care se împart însă la 4, numărul de reprezentante pe care le-am avut în cupele europene. Însă, din cele 23,5 puncte, 14 au fost reuşite de CFR Cluj. FCSB a reuşit să strângă 5 puncte, Craiova - 3,5 puncte şi Viitorul - un punct.

Cu un coeficient de 5,875, anul trecut a fost pentru România cel mai bun din ultimii 5.

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare