Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pe urmele lui Raul şi Rooney. Norvegianul Erling Haland, al optulea debutant cu hattrick în grupele Ligii Campionilor

Pe urmele lui Raul şi Rooney. Norvegianul Erling Haland, al optulea debutant cu hattrick în grupele Ligii Campionilor
Comentarii

FC Salzburg a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 6-2 (5-1), formaţia lui Ianis Hagi, Genk, în etapa I a Grupei E. Erling Haland a reuşit trei goluri pentru formaţia austraică în prima repiză, în minutele 2, 34 şi 45.

Celelalte reuşite le-au aparţinut lui Hwang Hee-Chan '36, Szoboszlai '45+2, Ulmer '66, respectiv lui Lucumi '40 şi Samata '52. Erling Haland este al treilea cel mai tânăr marcator de triplă în Liga Campionilor, după Raul, care a reuşit această performanţă la vârsta de 18 ani şi 113 zile, în 1995, şi după Rooney, la 18 ani şi 340 de zile, în 2004.

Totodată, Erling Haland este al optulea jucător care marchează un hattrick la debut. În afara celor doi aminţi mai sus, Raul şi Ronney, se mai înscriu pe această listă: Marco Van Basten (Milan), Faustino Asprilla (Newcastle), Yakubu (Maccabi Haifa), Vicenzo Yaquinta (Udinese), Grafite (Wolfsburg) şi Yacine Brahimi (FC Porto). Singurul care a înscris patru goluri la debut a fost olandezul Marco Van Basten.

Erling Haland este fiul fostului internaţional norvegian Alf-Inge Haland, fost jucător al echipelor Nottingham Forest, Leeds şi Manchester City, între 1993 şi 2003. Noua senzaţie a fotbalului mondial are parte de un început de sezon excepţional: 17 goluri în 9 meciuri. În acest an, Haland a reuşit o performanţă greu de egalat în fotbalul modern. A marcat ...9 goluri într-o partidă din Campionatul Mondial U20, împotriva Hondurasului. Norvegia s-a impus, atunci, cu 12-0.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare