Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pe urmele rivalei? „U” Craiova ia în calcul proiectul de tip socios. Cum i-au dat deja oltenii o mâna de ajutor lui Dinamo | EXCLUSIV

Pe urmele rivalei? „U” Craiova ia în calcul proiectul de tip socios. Cum i-au dat deja oltenii o mâna de ajutor lui Dinamo | EXCLUSIV
Comentarii

Dinamo este prima echipă din Liga 1 care încearcă să aibă succes prin intermediul unui proiect de tip socios. Fanii roş-albilor sunt aproape să preia clubul din Ştefan cel Mare datorită programului DDB, iar această iniţiativă le surâde şi rivalilor de la Craiova.

Într-un interviu acordat pentru Telekom Sport, patronul Mihai Rotaru a discutat despre posibilitatea ca în Bănie să se întâmple acelaşi lucru.

„Cred că proiectele socios la un club de fotbal pot să fie importante, nu vorbim despre bilete, ci despre plătitor, ca un sponsor al unei echipe. Ar trebui să fie la 10%, ar putea însemna ceva.  Din păcate în România nu există o cultură, dar sunt două condiţii, să dezvoltăm această idee, pas cu pas, an cu an, anul acesta câţi socios avem? 3000. La anul să avem 3500, peste 10 ani să avem 100.000, ar trebui să ne implicăm cu toţii pentru a aduce oamenii, altfel nu ne vom putea bate cu şanse reale de a scoate capul în Europa.

Decât cu infuzii foarte mari de capital, aţi văzut că infuziile mari de capitol pot să ducă la faliment. Da, se poate, cu condiţia să aibă un bazin de suporteri, Craiova, Dinamo, Rapid, Petrolul, echipe care ar putea aduce un număr important de socios”, a declarat Mihai Rotaru pentru Telekom Sport.

În primăvara acestui an, „U” Craiova a stârnit un val de critici de la proprii suporteri după ce i-a dat o mână de ajutor rivalei Dinamo. Clubul din Bănie şi cel din Ştefan cel Mare au organizat un meci de FIFA 20 după urma căruia s-au obţinut bani din bilete virtuale.

„La nivel de club, Dinamo ne-a rugat să facem un meci amical cu ei, în mediul online, un meci de FIFA, s-a răspuns ok, ei dorind să strângă bani prin intermediul acestei acţiuni. Singurul lucru care s-a făcut, am promovat şi noi pe site-ul nostru, că avem meci cu Dinamo, cine vrea să cumpere bilete... Atâta tot”, a adăugat patronul „Ştiinţei”.

Patronul oltenilor este însă împotriva finanţării echipelor de către autorităţile locale.

„Noi am fost tot timpul împotriva finanţării echipelor de către autorităţile locale, generale. E anormal ca o societate comercială să se bată cu o primărie, de exemplu Timişoara, Ploieşti, Sectorul 1 . Nu e corect. Ei primesc un milion, două pe an. Dacă noi am avea de la autorităţile locale 2 milioane de euro pe an, altfel am discuta”, a completat Rotaru în acelaşi interviu.

Afla mai multe despre: craiovarotarudinamosociosddb 

viewscnt
Articole similare