Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pe urmele tatălui. O puştoaică de nici 14 ani scoate fum în stil mare la drift

Pe urmele tatălui. O puştoaică de nici 14 ani scoate fum în stil mare la drift

Alte sporturi

Comentarii

Fiica unui campion naţional la drift va fi cea mai tânără participantă în Campionatul Naţional de Drift la doar 14 ani pe care îi va împlini în câteva luni. Alice Ene a susţinut în weekend examenele şi în sezonul viitor îşi va putea lua licenţa de pilot profesionist în drift. Tatăl ei, Sorin Ene, este unul dintre pionierii acestei discipline sportive în România.

Chiar sub ochii tatălui ei, Alice a pilotat fără eroare la examenul desfăşurat pe Transilvania Motor Ring un BMW e46 2.5 turbo de peste 300 de cai putere. La final, membrii comisiei au felicitat-o pe puştoaica în vârstă de 13 ani, care a fost declarată admisă pentru a obţine licenţa în 2021.

"Cred că, după ziua în care m-am născut, ziua de astăzi e cea mai importantă din viaţa mea. Mi-am dorit enorm acest lucru, să pot obţine această licenţă, care până la urmă s-a realizat în urma unor eforturi imense din partea mea şi a părinţilor mei. Le mulţumesc din suflet pentru tot ce au făcut pentru mine, la fel şi surorii mele mai mici, Sara, pentru susţinere", au fost primele cuvinte ale lui Alice Ene.

În ultimii ani, alături de restul familiei, Alice a fost nelipsită de la etapele în care tatăl ei a participat în Campionatul Naţional de Drift. L-a susţinut inclusiv în drumul său spre titlul din 2015. "L-am urmărit de fiecare dată, am stat cu sufletul la gură în fiecare battle. Să fiu colegă cu el şi alţi piloţi de top în campionat reprezintă o mare onoare pentru mine", a mai spus cea care anul viitor va fi cel mai tânăr participant în Campionatul Naţional de Drift.



În ultimii ani, s-au lansat mai multe nume noi în lumea driftului din România. Unul dintre exponenţii din noua generaţie, Claudiu Adam (17 ani), a devenit campion naţional la semi pro în 2019, iar anul acesta, Gabi Imre jr (14 ani) a terminat pe poziţia secundă la semi pro. Natalia Iocsak (17 ani) a fost a treia în sezonul care s-a încheiat recent cu runda de pe Transalpina.

RoDrift a iniţiat mai multe programe de dezvoltare a sectorului juvenil, dar şi de responsabilitate socială, prin care şi-a propus să educe tinerii privind conduita la volan pe stradă.

Afla mai multe despre: alice enerodriftdrift14 ani 

viewscnt
Articole similare