Experiențe împreună.
You are here:

Penalizări importante în Formula 1 după Marele Premiu al Germaniei. Lewis Hamilton a urcat în clasamentul final

Penalizări importante în Formula 1 după Marele Premiu al Germaniei. Lewis Hamilton a urcat în clasamentul final

Formula 1

Piloţii Alfa Romeo, finlandezul Kiki Raikkonen şi italianul Antonio Giovinazzi, au fost penalizaţi cu câte 30 de puncte şi, astfel, depunctaţi, după Marele Premiu al Germaniei, din cauza încălcării regulamentului tehnic.

Pe baza unor anomalii oferite de datele telemetrice, comisarii FIA au verificat cele două monoposturi şi au ajuns la concluzia că ambreiajele acestora nu respectau regulamentul. Oficialii FIA susţin că piloţii Alfa Romeo ar fi beneficiat de un sistem asemănător controlului tracţiunii la startul în condiţii de pistă umedă.

"Pilotul trebui să conducă monopostul singur şi fără ajutor", se arată în articolul 12.7 din regulamentul sportiv, iar maşinile au încălcat articolul 9.3 din regulamentul tehnic, care se referă la controlul tracţiunii.

Raikkonen, locul 7, respectiv Gioviazzi, locul 8, au retrogradat după penalizare pe locurile 12, respectiv 13. Francezul Romain Grosjean şi danezul Kevin Magnussen, ambii de la Haas, clasaţi pe locurile 9, respectiv 10, au urcat pe poziţiile pe care au trecut linia de sosire piloţii sancţionaţi. Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), liderul ierarhiei generale, clasat pe locul 11 la Hockenheim, a urcat pe locul 9, iar polonezul Robert Kubica (Williams) a urcat de pe locul 12 pe 10.

Alfa Romeo a anunţat că va depune apel la sancţiunile primite.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Germaniei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfăşurat în condiţii de pistă umedă la Hockenheim.

viewscnt
Articole similare
Oferte exclusive online de Black Friday