Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pep Guardiola se implică în lupta împotriva rasismului: "Oamenii albi ar trebui să îşi ceară iertare pentru felul în care i-au tratat pe cei de culoare în ultimii 400 de ani"

Pep Guardiola se implică în lupta împotriva rasismului: "Oamenii albi ar trebui să îşi ceară iertare pentru felul în care i-au tratat pe cei de culoare în ultimii 400 de ani"

Manchester City

Comentarii

Tehnicianul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a declarat că “oamenii albi” ar trebui să le ceară iertare celor ce culoare pentru felul în care au fost trataţi aceştia în ultimii 400 de ani. El a precizat, la Sky Sports, că îi este ruşine de felul în care sunt trataţi oamenii de culoare, relatează espn.com.

“Oamenii albi ar trebui să îşi ceară iertare pentru felul în care i-au tratat pe cei de culoare în ultimii 400 de ani. Îmi este ruşine pentru ce le-am făcut oamenilor de culoare în lume, nu doar în America. Problema există peste tot”, a afirmat Guardiola.

La meciurile din Anglia, echipele poartă pe echipament mesajul Black Lives Matter, în semn de susţinere a mişcării declanşate după moartea lui George Floyd la Minneapolis. Floyd a decedat după ce un poliţist alb s-a pus cu genunchiul pe gâtul său şi a rămas astfel aproape nouă minute, deşi bărbatul de culoare a spus de mai multe ori că nu poate să respire.

“Ar trebui să transmitem o mie de milioane de mesaje pentru oamenii de culoare. Îmi este ruşine de ce oamenii albi le-au făcut celor de culoare. Cum pot gândi oamenii că sunt diferiţi? Toate gesturile sunt bune, pozitive, dar trebuie mai mult. Tot ce putem face trebuie să facem pentru a că nu este acceptabil. Trebuie să facem multe pentru oamenii de culoare, lucruri pe care nu le-am făcut până acum”, a adăugat tehnicianul.

Echipa Manchester City a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Arsenal Londra, într-o restanţă din etapa a XXVIII-a a Premier League.

Afla mai multe despre: guardiola 

viewscnt
Articole similare