Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Perfomanţă recunoscută la nivel înalt! Viitorul, într-un top al cluburilor europene care recrutează cei mai tineri fotbalişti

Perfomanţă recunoscută la nivel înalt! Viitorul, într-un top al cluburilor europene care recrutează cei mai tineri fotbalişti

Farul Constanța

Comentarii

Un grup de cercetare al Centrului Internaţional de Studii în Sport din Neuchâtel, Elveţia, a analizat strategia de transferuri a tuturor cluburilor din primele 24 de ligi ale Europei.

Studiul realizat a vizat vârsta la care au fost recrutaţi jucătorii regăsiţi în loturile actuale ale cluburilor. Nu au fost luaţi în considerare fotbaliştii promovaţi din propria academie. În topul cluburilor care oferă încredere tinerilor jucători se află şi FC Viitorul, finalista Cupei României din acest an.

Iată câteva dintre concluziile studiului prezentate pe frf.ro

  • RB Leipzig este clubul din primele 5 ligi ale Europei (Anglia, Spania, Germania, Italia, Franţa) care a recrutat fotbaliştii cei mai tineri, cu o medie de vârstă de 21,43 ani.
  • Clubul german este urmat de: Real Madrid (21,95 ani), Olympique Lyonnais (22,64 ani), OGC Nice (23,02 ani) şi LOSC Lille (23,17 ani). Primul club din Anglia în acest top este Manchester United, locul 7 (23,42 ani).
  • Niciun club din Serie A (Italia) nu se regăseşte în Top 20.
  • Tot din cadrul primelor 5 ligi ale Europei, Parma este clubul care recrutează cei mai în vârstă jucători, cu o medie de 27,35 ani.
  • În această ierarhie urmează: Espanyol (27,05 ani), Marseille (27,03 ani), Eibar (26,96 ani), Rayo Vallecano (26,91 ani).
  • Topul cluburilor din celelalte 19 ligi europene care recrutează cei mai tineri fotbalişti este condus de ŢSKA Moscova (21,9 ani). În această ierarhie, FC Viitorul ocupă locul 18, cu o medie de vârstă de 23,58 ani. O depăşeşte în clasament pe Ajax, locul 20 (23,63 ani).
  • Echipele din restul Europei care aduc cei mai în vârstă fotbalişti sunt Ankaragucu (29,28 ani), Istanbul Başakşehir (28,94 ani), Belediyespor (28,52 ani), toate din Turcia.

Afla mai multe despre: viitorul 

viewscnt
Articole similare