Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Performanţă incredibilă pentru tenisul de masă românesc. Avem medalie la Mondiale după aproape 20 de ani!

Performanţă incredibilă pentru tenisul de masă românesc. Avem medalie la Mondiale după aproape 20 de ani!

Alte sporturi

Comentarii

Ovidiu Ionescu s-a calificat în semifinalele probei de dublu de la Campionatele Mondiale din Ungaria şi şi-a asigurat medalia de bronz.

Ovidiu Ionescu continuă forma de excepţie, iar după argintul european de anul trecut, şi-a asigurat o medalie la Campionatul Mondial de la Budapesta. Alături de spaniolul Alvaro Robles, Ionescu a învins un dublu suedez în minimum de seturi, patru, iar în această seară poate transforma bronzul într-o medalie mai strălucitoare.

Ionescu şi partenerul său vor juca pentru calificarea în finală împotriva dublului portughez Tiago Apolonia/Joao Monteiro. Monteiro e soţul Danei Dodean, iar cei doi au devenit primul cuplu câştigător al unei medalii la dublu mixt, în 2016, la europene. În cealaltă semifinală vor lupta două perechi din China.

Pentru România medalia lui Ionescu e prima pentru România la Campionatele Mondiale după o pauză de 19 ani. În anul 2000, în Malaezia, echipa feminină cucerea bronzul. 

Reuşita lui Ovidiu Ionescu este cu atât mai mai valoroasă cu cât campionatele lumii la tenis de masă reprezintă cea mai grea competiţie, chiar mai dificilă decât Jocurile Olimpice. La Mondiale, naţiunile asiatice, care sunt cele mai valoroase, pot alinia cel mult cinci jucători sau echipe la fiecare probă, în timp ce la Jocurile Olimpice limita e de doi jucători/echipe. 

 

Afla mai multe despre: tenis de masaovidiu ionescu 

viewscnt
Articole similare