Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Performanţă senzaţională: CFR Cluj, calificată play-off-ul Ligii Campionilor! Campioana Ligii 1 a făcut un meci memorabil cu Celtic

Performanţă senzaţională: CFR Cluj, calificată play-off-ul Ligii Campionilor! Campioana Ligii 1 a făcut un meci memorabil cu Celtic
Comentarii

CFR Cluj a obţinut o calificare memorabilă în play-off-ul Ligii Campionilor, marţi, după ce s-a impus, cu scorul de 4-3, pe terenul campioanei Scoţiei, Celtic Glasgow, în cea de-a doua manşă a turului 3 preliminar al competiţiei. În tur, scorul a fost 1-1.

  • În play-off-ul Ligii Campionilor, CFR Cluj o va întâlni pe Slavia Praga, echipa lui Nicolae Stanciu şi Alex Băluţă.

La Glasgow, Deac a deschis scorul după aproape jumătate de oră de joc. Celtic s-a aruncat în atac în repriza a doua, iar Forrest a restabilit repede egalitatea. După încă zece minute, Luis Aurelio şi Burcă au gafat incredibil în careu, iar Edouard a adus-o pe Celtic în avantaj.

CFR s-a întors în atac, dar a avut nevoie tot de o gafă pentru a marca. Brown a făcut henţ în careu, iar Omrani a transformat de la punctul cu var. Entuziasmul clujenilor a fost de scurtă durată. După mai puţin de două minute, Christie a readus-o pe Celtic în avantaj. Clujenii au dat lovitura cu zece minute înainte de final. Păun a prins un şut excelent, Bain a respins în lateral, iar Omrani a făcut dubla.

La ultima fază a meciului, Ţucudean i-a redus la tăcere pe cei 60.000 de scoţieni din tribune şi a stabilit scorul final, Celtic - CFR 3-4. Ardelenii s-au calificat astfel în play-off-ul Ligii campionilor, unde o vor intlani pe Slavia Praga, echipa luiu Stanciu şi Băluţă. 

Celtic - CFR Cluj 3-4 (Forrest 51, Edouard 61, Christie 76 / C. Deac 27, Omrani 74-pen., 80, Ţucudean 90+7)
În tur: 1-1

Echipele de start

Celtic Glasgow: Bain - Elhamed, Ajer, Simunovic - McGregor, Brown (Bayo ’88), Ntcham (Griffiths ’83), Forrest - Christie, Edouard, M. Johnsto (Morgan ’75). Antrenor: Neil Lennon

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio (Păun ’78) - C. Deac, M. Rondon (Ţucudean ’46), Omrani (Mureşan ’84). Antrenor: Dan Petrescu


Min. 90+7: GOOOL CFR CLUJ! George Ţucudean închide meciul cu un lob superb.

Min. 87: Încă o ocazie pentru scoţieni. McGregor şutează din 16 metri, însă mingea trece mult peste poarta lui Arlauskis.

Min. 86: Ocazie Celtic. Griffiths scapă singur cu Arlauskis după o pasă cu capul a lui Brown, dar atacantul lui Celtic reia pe lângă.

Min. 80: GOOOL CFR CLUJ! Billel Omrani face dubla şi restabileşte egalitatea încă odată. Francezul a reluat din apropiere după ce Bain a respins în lateral şutul puternic expediat de Alexandru Păun.

Min. 76: Gol Celtic. Christie o readuce pe Celtic în avantaj, îndeplinind o simplă formalitate din faţa porţii, după o fază colectivă a scoţienilor.

Min. 74: GOOOL CFR Cluj! Omrani transformă penalty-ul cu un şut în dreapta lui Bain, care ghicise colţul, şi restabileşte egalitatea.

Min. 72: Penalty pentru CFR Cluj! Brown face henţ în careu, după un corner executat de Bordeianu.

Min. 70: Încă o ocazie pentru Celtic: Forrest pătrunde în dreapta şi şutează pe centrul porţii, Arlauskis scoţând în faţă.

Min. 63: Ocazie uriaşă de 3-1.Christie trage periculos din 16 metri, mingea trecând foarte aproape de bara din stânga porţii lui Arlauskis.

Min. 61: Gol Celtic. Edouard o aduce în avantaj pe Celtic pentru prima oară în această dublă. Atacantul campioanei Scoţiei a profitat de o nesincronizare între Luis Aurelio şi Burcă şi l-a învins pe Arlauskis cu un şut la firul ierbii.

Min. 54: Şansă mare şi pentru Celtic. Edouard reia din prima de la prima bară, însă pe lângă poarta lui Arlauskis.

Min. 52: Ocazie pentru CFR Cluj. Omrani primeşte o pasă de la Ţucudean şi şutează din stânga, însă Bain reuşeşte să respingă.

Min. 51: Gol Celtic. Forrest, marcator pentru Celtic şi la Cluj, restabileşte egalitatea  cu un şut din apropiere, după o centrare a lui McGregor.

Min. 50: Acţiune periculoasă a clujenilor. Totul a plecat de la pasa excelentă a lui Djokovic, care l-a lansat pe Deac în dreapta, însă mijlocaşul a greşit pasa pentru Ţucudean, care era liber în dreapta.

Pauză: Celtic - CFR 0-1. Scor de calificare pentru campioana României.

Min. 38: Ocazie Celtic. Forrest ia o acţiune pe cont propriu, pătrunde în careu, în stânga, însă trimite în plasa laterală.

Min. 31: CFR controlează jocul şi continuă să atace în valuri, deşi, la acest scor, campioana României este calificată.

Min. 30: Încă o ocazie mare pentru CFR Cluj. Djokovic trage puternic din afara careului, la firul ierbii, însă Bain reuşeşte să scoată, în mod surprinzător, cu piciorul.

Min. 27: GOOOL CFR CLUJ! Ciprian Deac deschide scorul cu o lovitură de cap, după centrarea ideală a lui Billel Omrani, din flancul stâng. Bain nu a avut nicio şansă, mingea lovind şi bara din stânga.

Min. 26: Ocazie mare pentru Celtic: Johnstone pătrunde în stânga şi intră în centru, apoi trimite la colţul lung, mingea trecând foarte aproape de poartă.

Min. 16: Ocazie şi pentru scoţieni. Christie pătrunde în dreapta şi şutează plasat spre colţul lung, însă mingea este blocată de Burcă. Corner pentru Celtic.

Min. 8: CFR cere penalty, la o intervenţie asupra lui Deac, în careu. Mijlocaşul CFR-ului a luftat din câţiva metri, după o centrare a lui Omrani din flancul stâng, după care a fost pus la pământ de un adversar. Chiar dacă mingea se afla încă în joc, iar faultul a fost cât se poate de clar, arbitrul leton nu a acordat penalty.

Min. 5: CFR are prima ocazie de gol a întâlnirii: Camora trage plasat din marginea careului de 16 metri, însă Bain este la post.

A început meciul de pe Celtic Park.


CFR Cluj speră să obţină calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Campioana României are nevoie cel puţin de o remiză cu goluri pentru a merge în faza următoare, unde Slavia Praga va fi următoarea adversară a câştigătoarei din această dublă manşă.

Celtic - CFR Cluj, LIVE TEXT pe telekomsport.ro, marţi, de la 21:45

În meciul din tur, cele două echipe au încheiat la egalitate partida de la Cluj, scor 1-1. Deşi n-a reuşit să se impună, echipa pregătită de Dan Petrescu a făcut un meci foarte bun şi a ratat numeroase ocazii.

"Nici eu nu am înţeles cum nu a ajuns la mingea aia, trebuie să văd faza bine. Mie de pe bancă mi s-a părut că parcă s-a oprit, s-a speriat. O băga în poartă, era eroul serii şi ar fi fost prima înfrângere a lui Celtic în acest an. Ei nu au pierdut un an de zile un meci de fotbal, nici nu ştiu să piardă. Şi cred că în ultimul an de zile nu au avut meci aşa greu ca ăsta. Acum nu mai putem să îi surprindem, pentru că au simţit pe pielea lor că CFR e o echipă bună" , a spus Dan Petrescu după meci.

Celtic - CFR Cluj, LIVE TEXT pe telekomsport.ro, marţi, de la 21:45

CFR Cluj şi Celtic vin după două victorii la trei goluri diferenţă obţinute în competiţiile interne. Scoţienii au făcut spectacol şi s-au impus fără probleme, scor 5-2, pe terenul lui Motherwell, în timp ce echipa lui Dan Petrescu a câştigat meciul de pe propriul teren, scor 3-0, cu Hermannstadt. Păun, Costache şi Omrani au marcat golurile victoriei pentru CFR Cluj.

Rezumat VIDEO CFR Cluj - Hermannstadt:

Afla mai multe despre: liga campionilorchampions league 

viewscnt
Articole similare