Experiențe împreună.
You are here:

Pericol în meciul CFR Cluj – FC Botoşani? Reacţia clinicii la care au fost testaţi jucătorii lui Dan Petrescu: „Tehnica RT-PCR are o acurateţe de 98%”

Pericol în meciul CFR Cluj – FC Botoşani? Reacţia clinicii la care au fost testaţi jucătorii lui Dan Petrescu: „Tehnica RT-PCR are o acurateţe de 98%”

CFR Cluj

Comentarii

Campioana României, CFR Cluj, a anunţat că ia în considerare să dea în judecată clinica din Bucureşti, în care au fost testaţi angajaţii clubului de COVID-19. Acum, clinica se apară şi susţine că toate procedurile au fost respectate.

Clinica la care au fost testaţi angajaţii lui CFR Cluj se apără

"În urma investigaţiilor si retestărilor efectuate în ultimele zile s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv NICIUNA nu este si nici nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, aşadar testele efectuate iniţial au fost fals-pozitive", a anunţat CFR Cluj. 

Ulterior, testele efectuate la Cluj de campionii României au avut rezultate negative, iar CFR a fost programată să joace marţi, de la 21:30, cu FC Botoşani, într-un meci care va putea fi urmărit pe Telekom Sport 1 şi Telekomsport.ro. 

La câteva ore de la anunţul făcut de CFR Cluj, Ana Poiană, reprezentanta clinicii Regina Maria, a oferit un punct de vedere, conform Realitateasportiva.net:

„Tratăm problema testării COVID-19 cu cea mai mare seriozitate şi responsabilitate. Înţelegem rolul esenţial pe care îl joacă testarea în cazul sportivilor de performanţă şi ne dorim să fim alături de ei. Am demarat, încă de acum 2 zile, verificări minuţioase ale proceselor care au stat la baza rezultatelor noastre:

– audităm trasabilitatea probelor pe toate fluxurile de lucru din laborator

– am început un audit extern alături de compania Abbott, producătorul american al echipamentelor pe care s-au lucrat aceste probe, pentru validarea procedurilor şi a întregului proces de testare.

Verificările noastre de până acum confirmă că procedurile au fost respectate întocmai. În plus, precizăm că tehnica RT-PCR are o acurateţe de 98%, fiind standardul de diagnostic pentru COVID-19 la nivel mondial”, a transmis reprezentanta spitalului „Regina Maria”.

 

viewscnt
Articole similare