Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Petrescu, lovitură incredibilă pentru Gigi Becali. Marius Bilaşco a confirmat: ”Mereu i-a plăcut lui Dan!” Transferul care aruncă în aer Liga 1

Petrescu, lovitură incredibilă pentru Gigi Becali. Marius Bilaşco a confirmat: ”Mereu i-a plăcut lui Dan!” Transferul care aruncă în aer Liga 1

Superliga

Comentarii

FCSB şi CFR Cluj se luptă pentru unul dintre cei mai buni jucători români. Oficialii lui CFR Cluj au lăsat de înţeles că vor încerca în această iarnă o mutare extrem de spectaculoasă. Atât Dan Petrescu, cât şi Marius Bilaşco s-au declarat încântaţi de calităţile lui Constantin Budescu.

Perioada de transferuri din această iarnă ne-ar putea aduce o surpriză imensă, care ar reprezenta o lovitură pentru FCSB. În urmă cu două zile, Dan Petrescu a declarat că impresionat de calităţile lui Constantin Budescu şi n-ar fi deranjat de faptul că acesta nu contribuie prea mult la faza defensivă. Invitat în studioul Telekom Sport, Marius Bilaşco a confirmat şi el că Budescu este un jucător interesant pentru CFR Cluj. Oficialul campioanei României spune că orice echipă are nevoie de un jucător care să vină cu un moment de sclipire în perioadele mai dificile ale jocului.

”Mereu i-a plăcut lui Dan, mereu ne zicea că e un jucător extraordinar şi că e jucătorul care poate să îţi inventeze ceva în momentul în care sunt spaţii puţine, presiune, nu ai timp să gândeşti, el găseşte tot timpul soluţii care îţi dezechilibrează. E un jucător bun. Şi noi avem în lot, dar ştii cum e... dacă te uiţi la o echipă, banca de rezerve trebuie să fie foarte puternică. Când te uiţi la banca de rezervă şi vezi anumiţi jucători pe bancă, înseamnă că eşti puternic. Şi cred că asta e şi filosofia lui Dan legată de lotul cu care vrea să abordeze din iarnă”, a declarat Marius Bilaşco pentru Telekom Sport.

Dan Petrescu, dispus la compromisuri dacă CFR îl transferă pe Budescu

Mijlocaşul Astrei este unul dintre cei mai tehnici jucători români, însă nu întotdeauna vine să susţină apărarea. De partea cealaltă, Dan Petrescu ţine extrem de mult la organizarea jocului, atât pe atac, dar mai ales pe apărare. Totuşi, ”Bursucul” spune că Budescu este genul de jucător care are nevoie de libertate şi nu l-ar obliga să facă faza defensivă:

”Ca să vă dau un exemplu, spun Budescu. El e un fotbalist senzaţional, poate face diferenţa oriunde, oricând. Doar că e mai special. Şi dacă nu s-ar încadra, i-aş face loc! Păi, dacă-l văd pe unul în antrenamente că e magician, ce dracu' să fac? Sunt nebun să-l las rezervă? Ce, Hagi făcea faza de apărare în naţionala din '94? Dar nici nu trebuia, nu-l lăsam noi să se apere, îi ziceam să stea sus mereu”, a spus Dan Petrescu.

Constantin Budescu, clauză de transfer surprinzător de mică

Internaţionalul român a semnat la finalul verii cu Astra, din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărţit de Al Shabab. Atunci, a primit mai multe oferte interesante, dar a ales echipa la care s-a simţit cel mai bine. În plus, gândul că ar putea juca din nou alături de Alibec a cântărit greu atunci.

Însă Budescu a pus şi condiţii. Mijlocaşul de 30 de ani le-a transmis oficialilor Astrei că semnează numai dacă are o clauză de reziliere foarte accesibilă, care să nu reprezinte un obstacol în cazul în care va primi vreo propunere interesantă. Aşa s-a ajuns la suma de 300.000 de euro, infimă în raport cu valoarea jucătorului. De altfel, transfermarkt.com îl cotează pe Budescu la patru milioane de euro.

Gigi Becali vrea şi el să-l transfere pe Constantin Budescu

CFR Cluj are însă concurenţă serioasă. Patronul FCSB este încântat de realizările lui Constantin Budescu la Astra şi a declarat că îl vrea înapoi. A pus însă o condiţie, care probabil nu va fi pe placul jucătorului: îl transferă doar dacă acceptă să joace şi atacant, în condiţiile în care Harlem Gnohere intră în ultimele şase luni de contract.

Budescu a mai jucat la FCSB în sezonul 2017-2018 şi a fost atunci unul dintre cei mai buni jucători de la FCSB.  A avut 37 de apariţii, a încris 13 goluri şi a reuşit 12 assist-uri. Relaţia pe care a avut-o însă cu cei din conducere n-a fost printre cele mai bune, lucru care acum ar putea fi un obstacol în transferul lui Budescu la FCSB.

Afla mai multe despre: constantin budescu 

viewscnt
Articole similare