Experiențe împreună.
You are here:

Petrolul a descoperit cinci cazuri de coronavirus la echipă în contextul unei creşteri "peste orice imaginaţie" a infectărilor în Prahova!

Petrolul a descoperit cinci cazuri de coronavirus la echipă în contextul unei creşteri "peste orice imaginaţie" a infectărilor în Prahova!

Petrolul

Comentarii

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Prahova, Bogdan Nica, a făcut un anunţ îngrijorător în privinţa numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus din judeţ. Acelaşi Bogdan Nica a confirmat cele cinci cazuri de la echipa de fotbal Petrolul Ploieşti.

Cel puţin cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus la Petrolul

Telekom Sport a anunţat, în exclusivitate, că Petrolul Ploieşti are cel puţin cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus în lot. Petrolul Ploieşti a înştiinţat FRF că nu va disputa meciul cu UTA. Partida cu arădenii ar fi urmat să se dispute sâmbătă, de la ora 17:00, la Arad. 

Bogdan Nica a făcut câteva declaraţii alarmante: „Mai mult de 300 de paturi în Prahova nu avem de unde să luăm. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializă, 217 sunt internaţi, 26 în curs de internare. Mai sunt 18 suspecţi la CFR şi 10 suspecţi la UPU. De trei zile suntem martorii acestui val. În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut demult de 400. Deci avem 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus directorul DSP Prahova, joi. 

DSP Prahova: "Este vorba despre o creştere peste orice imaginaţie"

Miercuri, Bogdan Nica făcea un anunţ îngrijorător: “Este vorba despre o creştere peste orice imaginaţie, atât a mea cât şi a colegilor mei în România, a numărului de îmbolnăviri din Prahova. De trei zile suntem martorii acestui val, nu ştiu dacă e val, cocoaşă sau cum vreţi dumneavoastră să numiţi, cert este că avem foarte mulţi pozitivi şi lucrul cel mai prost este că aceşti oameni care sunt pozitivi au şi simptome. Asta înseamnă, după părerea mea umilă de medic, că oamenii stau acasă şi atunci când se simt foarte rău, fie că fac temperatură, fie când au clasicul simptom lipsa gustului şi mirosului, fie când respiră foarte greu se prezintă la unităţile de urgenţă din judeţ. Altă creştere se datorează oamenilor care stau în anumite centre închise”, a spus Bogdan Nica.

“Vreau să vă spun, după experienţa mea de vreo 30 de ani de meserie, că da, virusul există, contrar a ceea ce 80% dintre cei care postează şi comentează şi influenţează spun. Eu am fost şi am văzut fiecare bolnav din secţia de boli infecţioase, am dat mâna cu fiecare, bineînţeles că eram echipat corespunzător, şi credeţi-mă că este o experienţă inedită şi care schimbă complet percepţia chiar ca medic. Erau oameni care ajunseseră la saturaţie 60, normal este în jur de peste 90, oameni care văzuseră moartea cu ochii şi care au fost ventilaţi, alţii care au comorbiditati şi care se simţeau bine şi alţii care nu s-au simţit bine şi ştiţi foarte bine decesele au început să crească”, a adăuga directorul DSP Prahova.

Numărul actualizat de cazuri de coronavirus în România

Conform News.ro, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 450 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 27.746. De asemenea, 20 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.687.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 237 de pacienţi.

viewscnt
Articole similare