Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Petrolul închide poarta în drumul spre promovare. „Lupii galbeni” au transferat un internaţional moldovean

Petrolul închide poarta în drumul spre promovare. „Lupii galbeni” au transferat un internaţional moldovean

Petrolul

Comentarii

Petrolul Ploieşti a anunţat transferul portarului Nicolai Cebotari, în vârstă de 23 de ani.

Cebotari a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu opţiune de prelungire în cazul promovării.

În vârstă de 23 ani, Cebotari (1.84 metri) s-a născut la Chişinău, având şi cetăţenie română, iar ultima parte a junioratului a făcut-o în Portugalia, la Leiria. De acolo a trecut, pentru o scurtă perioadă, în 2017, la gruparea bulgară Botev Vratsa, după care a revenit în ţara natală, la FC Sfîntul Gheorghe. După o primă experienţă în România, la Farul Constanţa, a fost transferat, în 2018, de către Şerif Tiraspol şi, mai apoi, împrumutat la FC Sfântul Gheorghe, formaţie pentru care a fost titular în ultimele două stagiuni ale primului eşalon din Republica Moldova.

Cu selecţii la reprezentativele de juniori şi „U21” ale ţării sale, Cebotari a făcut parte, la începutul acestei luni, din lotul naţionalei de seniori a Moldovei pentru meciurile cu Kosovo şi Slovenia, din cadrul Ligii Naţiunilor, fiind rezervă la ambele întâlniri.

Recent, portarul a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei dintre Şahtior Soligorsk (Belarus) şi FC Sf. Gheorghe, contând pentru turul întâi preliminar al Ligii Europa. Moldovenii s-au calificat după loviturile de departajare, Cebotari reuşind să pareze unul dintre penaltiurile executate de către gazde.

Afla mai multe despre: petrolul 

viewscnt
Articole similare