Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pierderi uriaşe pentru Manchester United din cauza pandemiei de coronavirus

Pierderi uriaşe pentru Manchester United din cauza pandemiei de coronavirus

Manchester United

Comentarii

Manchester United a anunţat că a pierdut 70 de milioane de lire sterline din cauza pandemiei de coronavirus, informează BBC.

Veniturile înregistrate în exerciţiul financiar încheiat pe 30 iunie 2020 au fost de 509 milioane de lire sterline, cu 70 de milioane de lire sterline mai mici decât cele aşteptate de United, acesta fiind un rezultat direct al pandemiei. Cifrele anunţate de clubul din Manchester includ şi perioada în care fotbalul a fost oprit din cauza Covid-19.

Veniturile sunt cu 18,8% mai mici decât cele 627,1 milioane de lire sterline anunţate de United pentru exerciţiul financiar precedent. În sezonul 2018-2019, echipa a jucat în Liga Campionilor, iar în stagiunea trecută, în Europa League.

Datoria netă a clubului a crescut de peste două ori faţă de anul precedent, ajungând la 474,1 milioane de lire sterline.

"Diavolii roşii" au cheltuit în jur de 75 milioane de lire sterline în perioada de transferuri din vară.

United a înregistrat un profit net de 18,9 milioane de lire sterline în 2018-2019 şi pierderi nete de 23,2 milioane de lire sterline în 2019-2020.

Vicepreşedinte lui United, Ed Woodward, a cerut miercuri guvernului britanic să urmeze exemplul altor ţări europene şi să permită revenirea fanilor pe stadioane "de îndată ce este sigur". Potrivit acestuia, "neconcordanţele" în ce priveşte regulile sunt "frustrante".

După cum s-a anunţat, săptămâna trecută, cluburile din Premier League au respins propunerile lui Manchester United şi Liverpool vizând modificarea structurii şi a împărţirii veniturilor în fotbalul englez.

Woodward a indicat miercuri că United va juca un rol important în modificările anunţate de Premier League şi a vorbit despre ajutorul financiar pentru cluburile din diviziile inferioare, puternic afectate de pandemia de coronavirus.

În altă ordine de idei, Woodward a negat că gruparea de pe Old Trafford este interesată de înfiinţarea unei Superligi europene.

Afla mai multe despre: manchester united 

viewscnt
Articole similare