Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pierderi uriaşe pentru Premier League. Ce se va întâmpla dacă nu se va relua sezonul în Anglia

Pierderi uriaşe pentru Premier League. Ce se va întâmpla dacă nu se va relua sezonul în Anglia

Premier League

Comentarii

Responsabilii din Premier League au respins acuzaţia că nu ar fi solidari pe plan financiar în faţa pandemiei de coronavirus şi au precizat că prima ligă din Anglia va înregistra pierderi uriaşe în cazul în care sezonul nu se va relua, informează L'Equipe.

Săptămâna trecută, preşedintele Comisiei însărcinate cu sportul din cadrul Camerei Comunelor, Julian Knight, a scris guvernului pentru a solicita o taxă care să fie impusă cluburilor din Premier League, considerând că acestea nu se implică suficient în actuala criză generat de Covid-19.

Marţi seara, directorul general al primei ligi engleze, Richard Masters, i-a răspuns în mod direct, prin intermediul unei scrisori.

"Impactul financiar este important pentru sectorul nostru", a precizat Masters, estimând că pierderile vor fi "de cel puţin un miliard de lire sterline (1,13 miliarde euro)", dacă actuala ediţie a campionatului Angliei nu va fi dusă până la capăt.

În ciuda acestei eventualităţi, Masters a anunţat că toate cluburile s-au pus de acord pentru a avansa 125 milioane de lire (140 milioane euro) diviziilor inferioare ale fotbalului englez, pentru a evita ca echipele respective să între în faliment.

El a anunţat, totodată, o donaţie de 20 milioane de lire (22 milioane euro) către National Health Service (NHS), sistemul de sănătate publică din Marea Britanie, care luptă împotriva epidemiei de Covid-19.

Richard Masters a evocat şi scăderea salariilor, de ordinul a 30 de procente, pentru jucători. Cluburile s-au pus de acord pentru a-i consulta pe fotbalişti şi a le propune această reducere a remuneraţiei lor anuale. O propunere cu care sindicatul jucătorilor nu este însă de acord, aşa cum a anunţat deja.

În privinţa deciziei anumitor cluburi de a recurge la şomajul parţial, în special Tottenham Hotspur, ceea ce a provocat un val de indignare în Anglia, în urma căruia liderul FC Liverpool a dat înapoi, Masters a spus că toată lumea trebuie să dea dovadă de reţinere, recunoscând însă că "echipele sunt cele care iau propriile decizii, fără consultare, în funcţie de previziunile lor".

"Fiecare club are propria poziţie", a mai adăugat Richard Masters, indicând în final faptul că "pierderile foarte grele" cu care se va confrunta Premier League trebuie să fie asumate, în caz contrar "cluburile sau alte afaceri care depinde de fotbal pentru veniturile lor îşi vor înceta activităţile".

Afla mai multe despre: premier league 

viewscnt
Articole similare