Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pigliacelli, interviu emoţionant în Italia: ”Craiova, ce minune!”. De la Europa League la căldura fanilor olteni

Pigliacelli, interviu emoţionant în Italia: ”Craiova, ce minune!”. De la Europa League la căldura fanilor olteni
Comentarii

Portarul italian transferat în această vară de U Craiova, Mirko Pigliacelli a oferit un interviu presei din ţara sa în care a vorbit despre noua sa aventură în România.

Interviul a fost acordat reputatului jurnalist italian Gianluca di Marzio şi publicat pe site-ul gianlucadimarzio.com.

”Mă simt foarte bine aici. Clubul e super bine organizat, avem facilităţi excelente şi un stadion spectaculos” îşi începe Pigliacelli destăinuirea. Di Marzio precizează că Devis Mangia a jucat un rol vital în transferul lui Mirko la Craiova, iar noul portar al oltenilor îl completează: ”Avem o relaţie minunată. Un antrenor foarte bine pregătit, foarte ambiţios, nu renunţă niciodată. Avem un joc bun, care place şi asta e bine. Da, faptul că el era deja aici a contat enorm” se confesează Mirko.

Portarul în vârstă de 25 de ani vorbeşte la superlativ despre atmosfera de la Craiova: ”Fiecare meci adună minim 25 de mii de spectatori. La meciurile importante sunt peste 32 de mii. La unul din meciurile recent jucate tot stadionul mi-a strigat numele. Ce senzaţie! Parcă aş fi marcat un gol, aşa m-am simţit” spune goalkeeper-ul care a mai trecut pe la Parma, Sassuolo, Pescara sau Frosinone.

Lăudat pentru prestaţia din Europa League cu RB Leipzig, portarul Craiovei explică: ”A fost o experienţă unică, fantastică. Dacă rămâneam în Italia, nu aş fi jucat probabil niciodată meciuri într-o asemenea competiţie” explică foarte sincer şi direct, Pigliacelli.

După mulţi ani petrecuţi în Serie B din Italia, portarul născut la Roma respiră acum un aer proaspăt şi este foarte mulţumit de noua sa aventură în România. Mirko Pigliacelli spune că obiectivul său şi al echipei lui Mangia este să termine sezonul între primele trei clasate, dar visul său este să joace Uefa Champions League: ”Ne dorim să prindem unul dintre primele trei locuri şi să jucăm în Europa din nou. Prima echipă merge în Champions League, următoarele în Europa League. Firesc, îndrăznesc să sper că vom fi campioni. Nu pot însă să-mi imaginez exact ce ar însemna asta la Craiova. Probabil că atmosfera ar fi similară cu cea de la Roma sau Napoli. Ceva absolut unic!” spune cu emoţie Mirko.

Titularul postului de portar de la U Craiova a învăţat deja primele cuvinte în limba română, dar mărturiseşte că nu îi este uşor cu limba de la noi: ”Ştiu să spun ”bună seara” sau ”bună dimineaţa”, ”poftă bună”. Îmi prinde bine pentru atunci când merg să mănânc în oraş. Merg aici la un restaurant din centru, unde patroni sunt nişte români care au trăit 20 de ani la Roma. Vorbesc româna, dar gătesc italieneşte, aşa că mă simt ca acasă” spune Pigliacelli. 

  • 10 meciuri a jucat Pigliacelli pentru Craiova în acest sezon
  • 400 de mii de euro este cota sa de piaţă conform Transfermarkt
  • 54 de meciuri are la juniorii Romei
  • 6 goluri a încasat Mirko în Liga 1
  • 15 selecţii are la naţionalele de tineret ale Italiei

Afla mai multe despre: mirko pigliacelliu craiova 

viewscnt
Articole similare