Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pilotul care trăieşte un coşmar după titlul lui Verstappen! Latifi spune că a primit ameninţări cu moartea după rolul său în stabilirea campionului mondial

Pilotul care trăieşte un coşmar după titlul lui Verstappen! Latifi spune că a primit ameninţări cu moartea după rolul său în stabilirea campionului mondial

Formula 1

Comentarii

Pilotul canadian Nicholas Latifi (Williams) a afirmat că a fost victima insultelor în social media, fiind inclusiv ameninţat cu moartea după rolul său în stabilirea campionului mondial la Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi.

"De când am văzut că steagul de sosire a fost agitat, am ştiut ce va fi pe reţelele de socializare", a spus pilotul de 26 de ani.

Latifi s-a declarat "şocat" de "tonul extrem, de insulte şi chiar de ameninţări cu moartea", precizând că va lăsa acest "val de negativitate" în urmă.

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XXII-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial. El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur, într-o nouă cursă controversată, cu haos în deciziile comisariilor FIA. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.

Cursa s-a jucat în ultima sa parte, după turul 53/58, în urma unui accident suferit de Nicholas Latifi (Williams), care a necesitat intrarea pe pistă a safety car-ului.

Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen şi între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

Iniţial, directorul de cursă şi şeful comisarilor FIA, Michael Masi, a decis că monoposturile întârziate rămân pe loc, apoi s-a răzgândit şi le-a permis acestora să revină în coada plutonului. Această ultimă situaţie a "pulverizat" avantajul lui Hamilton şi i l-a plasat în "coaste" pe Verstappen, care între timp trecuse pe la boxe şi "încălţase" cauciucuri de compoziţie soft.

S-a mai concurat doar un tur, suficient pentru olandez să-l întreacă pe pilotul britanic, a cărui maşină era echipată cu pneuri dure uzate, şi să-i "sufle" titlul mondial.

Afla mai multe despre: nicholas latifi 

viewscnt
Articole similare