Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pique ”îi perie” pe spanioli după ce a votat pentru independenţa Cataloniei

Pique ”îi perie” pe spanioli după ce a votat pentru independenţa Catalonieigalerie foto
Comentarii

Pique a ţinut o conferinţă de presă în care a dorit să pună lucrurile la punct, după ce a stârnit un adevărat scandal susţinând independenţa Cataloniei.

”Nimeni nu poate pune la îndoială angajamentul meu la echipa naţională a Spaniei. 

Este imposibil să avem toţi aceeaşi părere. Dacă eu m-am aflat de partea celor care au ales să voteze, în acelaşi timp îi respect pe cei care gândesc diferit de mine.

Cred că cineva care este în favoarea independenţei (n.r. - Cataloniei) poate să joace pentru echipa Spaniei. Atâta timp cât nu există o echipă Catalană şi nu ai nimic împotriva Spaniei şi crezi că Spania este o echipă mare, cu oameni minunaţi, de ce să nu joci pentru ea?

Chiar dacă putem avea păreri în contradictoriu cred că cel mai important este dialogul” a declarat Gerard Pique. 

Pique a mai spus că s-a săturat să-i tot vadă pe colegii săi răzpunzând la aceeaşi întrebare şi tocmai de aceea a cerut această conferinţă de presă pentru a pune lucrurile la punct.

Când a fost întrebat despre relaţia sa cu liderul echipei, Sergio Ramos, Pique a spus: ”conflictul dintre mine şi Ramos este o minciună. Ne înţelegem extraordinar”. 

Pique n-a vrut să dea un răspuns tranşant la întrebarea: 'ţi-ai dori o Catalonie îndependentă?'. ”Aceasta este intrebarea de un milion de dolari. Nu pot să răspund la această întrebare. Fotbaliştii sunt persoane cunoscute la nivel global şi nu pot să mă poziţionez de-o parte sau de alta. În acest moment, răspunsul me nu este important.”

Fundaşul Barcelonei nu ia în calcul o retragere prematură de la naţionala Spaniei. ”Joc pentru Spania de aproape 10 ani. Nu vreau să părăsesc echipa prin uşa din dos. Ce îmi doresc acum, este să fac un meci bun vineri (n.r. - cu Albania). Cred că asta ar trebui să fie prioritatea acum”.

În încheiere Pique a mai spus: ”Vreau ca oamenii să înţeleagă că apăr ceea ce cred, dar respect şi înţeleg şi opiniile diferite pe care le au ceilalţi. Trebuie să ne aşezăm la masa dialoglui - nu doar politicieni, noi toţi”.

Citeşte mai multe despre scandalul iscat pe Pique la naţionala Spaniei.

Afla mai multe despre: piqueramospique declaratie de presa,  

viewscnt
Articole similare