Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Plângere la Uniunea Europeană. La Liga ameninţă UEFA dacă nu ia măsuri împotriva lui PSG şi Man City

Plângere la Uniunea Europeană. La Liga ameninţă UEFA dacă nu ia măsuri împotriva lui PSG şi Man City
Comentarii

Liga profesionistă de fotbal din Spania (La Liga) a avertizat că va sesiza autorităţile Uniunii Europene dacă UEFA nu va sancţiona cluburile PSG şi Manchester City pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

''Nu doar cred, sunt sigur că ei trişează", a declarat preşedintele La Liga, Javier Tebas. "Dacă UEFA nu acţionează, noi vom fi obligaţi să ne plângem la Uniunea Europeană''.

La Liga a sesizat în august UEFA pentru a denunţa finanţarea externă de care au beneficiat PSG şi Manchester City. UEFA a lansat în septembrie o anchetă informală în cazul transferurilor lui Neymar (222 milioane euro) şi a lui Kylian Mbappe (180 milioane euro) la PSG.

Atacantul francez joacă sub formă de împrumut în acest sezon, urmând să fie cumpărat definitiv de la Monaco în vara viitoare.

''În cursul ultimilor cinci ani, cele două cluburi care au recrutat cel mai mult şi au cheltuit cel mai mult sunt PSG şi Manchester City'', a opinat Tebas.

Din 2010, UEFA a introdus fair-play-ul financiar pentru a împiedica cluburile să cheltuie mai mult decât veniturile pe care le realizează. Cluburile participante în cupele europene nu pot înregistra un deficit superior sumei de 30 milioane euro, bani cumulaţi pe 3 exerciţii financiare. Sancţiunile pentru încălcarea fair-play-ului financiar pot merge până la excluderea din competiţiile europene.

PSG a fost deja sancţionată în 2014 din cauza unui contract cu oficiul turismului din Qatar, pe care UEFA l-a considerat supraevaluat. Parizienii au primit amenzi, restricţii pentru jucătorii înscrişi în Liga Campionilor etc, dar acele sancţiuni au fost ridicate apoi. O recidivă însă ar putea costa scump gruparea pariziană.

Afla mai multe despre: uniunea europeanauefacitypsgla ligaspaniafair play financiarautoritate 

viewscnt
Articole similare