Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Planul FIFA pentru un mondial cu 48 de echipe în Qatar. Raportul oficial a fost dezvăluit în presă

Planul FIFA pentru un mondial cu 48 de echipe în Qatar. Raportul oficial a fost dezvăluit în presă

Cupa Mondială

Comentarii

Un Campionat Mondial cu 48 de echipe este tot mai aproape de realitate, conform unui raport FIFA care a fost dezvlăluit în presă. Potrivit acestuia, Mondialul din 2022 ar putea beneficia de mărirea numărului de participante, dacă alte ţări vecine Qatarului se vor implica în organizare.

Raportul a fost întocmit pentru a fi prezentat la reuniunea FIFA de la Miami, de la sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca o decizie finală în privinţa numărului de echipe să fie luată până în luna mai. Studiul de fezabilitate a scos în lumină faptul că FIFA şi-ar putea asuma o asemenea schimbare, ţinând cont că poate genera venituri cu aproape 400 de milioane de dolari mai mari. 
 
Potrivit studiului de 81 de pagini, FIFA ar trebui să găsească cel puţin încă o ţară vecină Qatarului, care să se implice în organizare. Bahrain, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuwait şi Oman sunt toate amintite în studiu, însă în cazul primelor trei dintre ele se arată faptul că acestea nu pot găzdui meciuri de la Cupa Mondială, din cauza tensiunilor politice din zonă. În din 2017, Bahrain, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite au întrerupt relaţiile diplomatice şi economice cu Qatar, iar rutele aeriene au fost închise. Astfel, doar Kuwait şi Oman mai rămân în discuţie.
 
Conform raportului logistic al FIFA, care a luat în considerare faptul că sunt deja programate 64 de meciuri pe cele 8 stadioane din Qatar, împărţite pe o rază de 50 km, ar mai fi nevoie de două până la patru stadioane suplimentare.
 
Actualul format al Cupei Mondiale conţine 32 de echipe, împărţite în opt grupe de câtre patru. Noul format prevede 48 de echipe, cu 16 grupe de către trei. Primele două echipe din fiecare grupă ar promova în runda 16-imilor. Astfel, s-ar ajunge să se joace până la şase meciuri într-o singură zi.
 
Mărirea numărului de echipe de la turneul final aduce după sine o redistribuire a locurilor din preliminarii. Astel, Europa va primi trei noi locuri, iar Africa va  primi patru.
 
Repartizarea locurilor ar fi următoarea:  Europa - 16 echipe (în momentul de faţă sunt 13), Africa - 9 (5), Asia - 8.5 (4.5), America de Sud - 5 (4.5), Concacaf - 6.5 (3.5), Oceania - 1 (0.5), Host nation - 1 (1). 
* .5 în dreptul unei regiuni însemnă că o echipă va merge la playoff.

Afla mai multe despre: cupa mondiala48 de echipeqatar 

viewscnt
Articole similare