Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Plusul pe care îl avea Chiricheş faţă de Drăguşin. Aspectul subliniat de fundaşul de la FCSB: ”Nu aş putea să compar” | EXCLUSIV

Plusul pe care îl avea Chiricheş faţă de Drăguşin. Aspectul subliniat de fundaşul de la FCSB: ”Nu aş putea să compar” | EXCLUSIV

Premier League

Comentarii

Radu Drăguşin (22 de ani) este cel de-al patrulea jucător român din istoria lui Tottenham. Înaintea sa au mai fost Gică Popescu, Ilie Dumitrescu şi Vlad Chiricheş, iar ultimul dintre aceştia a vorbit despre situaţia actualului fundaş de la clubul londonez.

Radu Drăguşin este cel mai în vogă nume de fotbalist român la momentul actual. Fundaşul român a ajuns la începutul acestui an la Tottenham de la Genoa pentru suma de 25 de milioane de euro.

Adaptarea sa la clubul din Premier League şi la viaţa din Londra este un proces lung şi are de răbdat mult timp pentru a se acomoda la noul lui context.

Chiricheş a comparat perioada sa de la Tottenham cu cea a lui Drăguşin de acum

Dar Drăguşin nu este primul jucător român care a jucat în culorile lui Spurs. Cel mai recent a fost Vlad Chiricheş, pentru care englezii plăteau până la 9,5 milioane de euro în vara anului 2013 pentru a-l aduce de la FCSB.

La momentul respectiv, Chiricheş avea 23 de ani şi era cel mai scump jucător vândut de un club din România, record bătut între timp de transferul lui Dennis Man la Parma, în valoare de 11 milioane de euro.

Întrebat dacă i se pare cu mult diferit contextul lui Drăguşin faţă de situaţia sa de atunci, Chiricheş, actualmente legitimat la FCSB, a răspuns în felul următor.

”Singurul aspect, să zic aşa, între mine şi el e faptul că am jucat în Europa League, la nivel internaţional, aveam mai multă experienţă decât el. Eu când am ajuns acolo erau jucători foarte buni pe postul meu, ca Vertonghen, dar nu aveam jucători care au câştigat Campionatul Mondial (n.r. Romero). Nu aş putea să compar. 

Cred că eu atunci aveam mai multă experienţă internaţională decât el. Atât. La el e o concurenţă mult mai dură. E o competiţie puternică pentru el”, a declarat Chiricheş, la EuroCast 2024, pentru Orange Sport.

Vlad Chiricheş a rămas la Tottenham până în 2015, când a fost vândut la Napoli pentru şapte milioane de euro. În total, a jucat la Spurs 43 de meciuri şi a reuşit două goluri şi un assist.

De la transferul său efectuat în această iarnă, Radu Drăguşin a bifat şase prezenţe în tricoul lui Tottenham, toate în Premier League. De două ori a fost titular. Cota sa actuală de piaţă este de 25 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: radu dragusinvlad chirichestottenhampremier leaguestranieri 

viewscnt
Articole similare