Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Poate dacă aveam noroc...”. Maxim, dezvăluiri exclusive despre perioada nefastă din Germania. De ce nu s-a impus în Bundesliga

„Poate dacă aveam noroc...”. Maxim, dezvăluiri exclusive despre perioada nefastă din Germania. De ce nu s-a impus în Bundesliga

Stranieri

Comentarii

Alexandru Maxim (29 de ani) şi-a încheiat la începutul lui 2020 aventura pe care a avut-o timp de şapte ani în Gemania. Internaţionalul evoluează acum sub formă de împrumut în Turcia, la Gaziantep, acolo unde s-a adaptat rapid sub comanda lui Marius Şumudică. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, mijlocaşul a povestit ce i-a lipsit pentru a îşi atinge potenţialul în Bundesliga.

Alexandru Maxim avea 23 de ani în 2013 atunci când a părăsit-o pe Pandurii Tg. Jiu pentru un transfer la Stuttgart. Nemţii au plătit 1,5 milioane de euro pentru serviciile mijlocaşului român. Acesta a rezistat timp de patru sezoane pe Mercedes-Benz Arena, perioadă în care a jucat în 131 de meciuri, a înscris 17 goluri şi a oferit 35 de pase decisive.

Involuţia lui Maxim în Germania a început odată cu transferul la Mainz. Stuttgart a făcut profit în momentul în care l-a vândut pe mijlocaş cu 3 milioane de euro, dar randamentul său nu a mai fost acelaşi. În cei doi ani şi jumătate petrecuţi în tricoul echipei de pe Opel Arena, internaţionalul român a evoluat în 56 de partide, interval în care a marcat de cinci ori şi a oferit cinci assisturi.

„(Unde te-ai simţit mai bine, la Stuttgart sau la Mainz?)

Clar, perioada de început la Stuttgart a fost cea mai bună pentru mine. Poate dacă aveam norocul să continui cu acelaşi antrenor care m-a adus la echipă, cu Bruno Labadia, poate dacă el rămânea încă un sezon sau două, poate era şi mai bine.

Şi când se schimbă un antrenor e destul de dificil, pentru că fiecare vine cu jucătorii lui, cu mentalitatea lui. Eu am avut zece după el şi nu mi-a fost simplu. Am continuat la Stuttgart, cei de acolo m-au apreciat foarte mult, drept dovadă mereu mi-au oferit prelungirea contractului. Până la urmă,  am decis să plec, pentru că aveam nevoie de o schimbare”, a declarat Alexandru Maxim pentru Telekom Sport.

Chiar dacă acum evoluează la un nivel mai scăzut, în Turcia, la Gaziantep, Maxim şi-a regăsit pofta de joc şi speră să profite din plin de anii care i-au mai rămas din carieră. Mijlocaşul este împrumutat până la vară la echipa lui Marius Şumudică, acolo unde în şapte meciuri a înscris deja două goluri şi a oferit un assist.

„Până la urmă, acesta a fost drumul meu în viaţă, aşa a fost să fie. Am trăit experienţe, având atâţia antrenori , atâţia colegi, directori sportivi, oficiali. Am avut de la fiecare câte ceva de învăţat, am întâlnit fel şi fel de caractere. Aşa a fost drumul meu în viaţă, aşa a fost să fie şi nu îmi pare rău.

Nimeni nu a fost în situaţia mea, nimeni nu ştie prin ce am trecut. Din exterior, poate de multe ori e mult mai simplu şi de multe ori se văd lucrurile altfel”
, a încheiat în acelaşi interviu mijlocaşul în vârstă de 29 de ani.

  • Espanyol B, Badalona, Pandurii Tg. Jiu, VfB Stuttgart, Mainz 05 şi Gaziantep FK, sunt cluburile din CV-ul lui Alex Maxim
  • la echipa naţională a României, Maxim a bifat 39 de selecţii şi a marcat cinci goluri

 

Afla mai multe despre: maximbundesligaechipa nationala 

viewscnt
Articole similare