Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Poate deveni pokerul un sport olimpic?

Poate deveni pokerul un sport olimpic?

Pariuri sportive

Comentarii

Pokerul a devenit un fenomen mondial şi se fac paşi importanţi pentru ca el să nu mai fie un simplu joc, ci şi un sport olimpic.

 

De ani buni se discută că pokerul ar putea deveni un sport olimpic. Popularitatea sa este în continuă creştere, turneele stârnesc un interes uriaş, iar numărul practicanţilor este din ce în ce mai mare. România este afiliată deja la organizaţia care poartă discuţiile pentru ca pokerul să devină sport olimpic, astfel că reprezentanţi ai ţării noastre ar putea fi prezenţi şi la această nouă disciplină la Jocurile Olimpice.

Deocamdată nu se cunosc detalii despre modul în care s-ar putea desfăşura jocul de poker când va fi acceptat la Jocurile Olimpice. Nu se ştie cu exactitate dacă se va merge pe varianta Poker Omaha ori pe Texas Hold'Em, deşi ultima pare mai probabilă având în vedere popularitatea sa.

Criteriile pentru a deveni sport olimpic sunt legate în special de popularitatea în marea parte a lumii, condiţiile de desfăşurare şi interesul publicului. Iar pokerul le bifează pe toate, motiv pentru care sunt şanse mari să devină sport olimpic în 2024 sau 2028.

De ce poate ajunge la statutul de sport olimpic

Pokerul nu mai este considerat de mult timp un simplu joc de noroc, ci mai degrabă unul al abilităţilor. E dovedit faptul că norocul contează tot mai puţin în poker cât timp se urmează strategia potrivită şi se iau deciziile corecte. Dacă pokerul ar fi fost un simplu joc de noroc, atunci la mesele finale de la cele mai importante turnee ar fi ajuns aproape mereu alţi jucători. Numai că în realitate sunt prezenţi cam aceeaşi jucători, ceea ce arată că pokerul este mai degrabă un joc al abilităţilor decât unul al norocului.

În plus, popularitatea sa este într-o continuă ascensiune la nivel mondial, inclusiv în România. Pokerul nu mai este jucat doar în SUA şi Canada, ci a devenit un fenomen şi în Australia, Europa şi Asia. Spre exemplu, World Series of Poker, care a început ca un eveniment organizat doar în Las Vegas, s-a transformat într-un fenomen mondial după anul 2005. Astfel, au fost organizate turnee din cadrul WSOP inclusiv în Europa, Africa, Asia-Pacific. Iar anul trecut a fost găzduit în mediul online. Inclusiv în România au loc tot mai multe turnee live, iar succesul lor este tot mai mare. Ultimul dintre ele a fost organizat în luna august, la Hotel Intercontinental: 888poker LIVE Bucharest Festival. Acesta s-a bucurat de un succes major, cu participanţi din toate colţurile lumii, inclusiv SUA, Rusia ori Brazilia.

Un rol important în ascensiunea acestui joc l-a avut trecerea în online, care a reuşit să îl facă mult mai accesibil pentru mai mulţi oameni. În plus, inovaţiile aduse de operatorii online l-au făcut şi mai popular. Acţiunea în mediul online este mult mai rapidă deoarece utilizatorii se pot distra la mai multe mese simultan. În plus, beneficiază şi de o varietate sporită, într-un mediu prietenos şi accesibil de oriunde, inclusiv de pe dispozitivele mobile. Aşadar, versiuni de succes precum Texas Hold'em ori Oma Hi şi Omaha Hi/Lo, dar şi inovaţii precum BLAST ori SNAP sunt disponibile tot timpul în online.

Ce are pokerul în comun cu celelalte sporturi? Este un joc al maselor. Aşa cum fotbal poate practica atât cineva fără posibilităţi, dar şi cineva cu o situaţie materială bună, la fel este şi în cazul pokerului. Acest joc este practicat de oameni simpli, actori, oameni de afaceri, dar chiar şi de fotbalişti. Neymar, Cristiano Ronaldo şi Gerard Pique sunt trei dintre fotbaliştii cei mai cunoscuţi care practică poker. Iar ultimul este un jucător de excepţie şi a câştigat deja din poker 668.155 de dolari.

De asemenea, pokerul poate fi interesant şi ca un joc de urmărit la TV, nu doar unul de practicat. Cele mai importante competiţii din lume sunt televizate deja. Iar una dintre mutările importante pe piaţa media din SUA a fost trecerea drepturilor de televizare ale WSOP 2021 la postul CBS Sports. Acesta va prezenta 36 de ore din 18 evenimente la care se vor acorda celebrele brăţări de aur, dar şi 15 ore de la Main Event. Inclusiv în ţara noastră se întâmplă ca partidele de poker să fie televizate, cu show-ul Midnight Poker, la care participă jucătorii calificaţi din sateliţii online de pe 888poker plus o vedetă.

De ce este pokerul atât de popular

Pentru multă lume, pokerul este cel mai popular joc al momentului. Ce îl face atât de îndrăgit? În primul rând, este un joc care scoate la lumină spiritul competitiv din oameni. Este foarte distractiv, dar toţi care îl practică îşi doresc să şi câştige. Tocmai din acest motiv, pokerul îi obligă pe oameni să ia cele mai bune decizii mână de mână.

În plus, este un joc imprevizibil, care te forţează să anticipezi ce carte poţi primi, ce poate urma pe masă şi ce au adversarii tăi. Aşadar, este un joc care îţi pune mintea la contribuţie. Dar ce îl face atât de popular este distracţia pe care o generează. Mai ales când îl joci live, împreună cu prietenii sau cu necunoscuţi, pokerul nu are cum să nu fie distractiv. Se fac glume, se râde şi atmosfera de la poker este cu siguranţă una destinsă.

Mai mult, este şi un joc accesibil, în care nu trebuie să investeşti foarte mulţi bani pentru a putea juca. Iar regulile jocului de poker sunt simple şi te poţi obişnui cu ele după doar câteva minute. În aceste condiţii, nu ar fi deloc de mirare ca pokerul să devină un sport olimpic în anii următori.

 

Afla mai multe despre: pokerpoker sport olimpic 

viewscnt
Articole similare