Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Poate fi arma secretă a lui Mirel Rădoi pentru meciul cu Islanda? "Vreau să joc bine în continuare şi să fiu convocat la naţională"

Poate fi arma secretă a lui Mirel Rădoi pentru meciul cu Islanda? "Vreau să joc bine în continuare şi să fiu convocat la naţională"

Fotbal

Comentarii

Mijlocaşul român legitimat la Slavia Praga, dar împrumutat la Slovan Liberec, Alexandru Băluţă a acordat un interviu presei din Cehia, în care a declarat că se sinte foarte bine al actuala sa echipă şi că îşi doreşte foarte mult să se întoarcă la echipa naţională a României, după o pauză de doi ani. De ce nu, să fie arma secretă în semifinala barajului cu Islanda, ce poate duce România mai aproape de EURO 2020.

Pentru "vitezistul" mijlocaş de bandă, obiectivele pe termen scurt sunt cât se poate de clare: cât mai multe meciuri bune la Slovan Liberec şi convocarea la echipa naţională pentru confruntarea cu Islanda. Alexandru Băluţă consideră că trebuie să-şi îmbunătăţească cifrele la echipa de club pentru a-l convinge pe Mirel Rădoi că merită să fie rechemat printre tricolori. Visul său este la joace în tricoul naţionalei la EURO 2020. În acest sezon, Băluţă a jucat 14 meciuri în toate competiţiile pentru Slovan Liberec, în care a marcat cinci goluri şi a oferit cinci assist-uri.

"Acum sunt foarte fericit. Mergând la Liberec a fost cea mai bună decizie. Am jucat regulat, ceea ce este cel mai important pentru fiecare jucător. Sunt foarte motivat. Trebuie să-mi arăt calităţile şi să am o statistică mai bună decât până acum. În toamnă mi-a revenit încrederea. Cred că am jucat bine şi sper că, dacă voi continua aşa şi în februarie, să fiu convocat la echipa naţională", a declarat mijlocaşul în vârstă de 26 de ani, pentru Sport.cz.

Cu toate acestea, din vară sunt şanse foarte mari ca Alexandru Băluţă să nu se mai întoarcă la Slavia Praga. Sau dacă o face, să fie doar provizioriu până când i se va găsi un nou angajament. Transferul lui Băluţă de la Craiova la Slavia Praga, în vara anului 2018, pentru 2.6 milioane de euro, reprezintă unul dintre cele mai costisitoare din istoria clubului ceh.

"Până acum, nimeni de la Slavia nu m-a sunat să vorbească cu mine. Cu toate acestea, pentru mine este important să continui la Liberec, să mă perfecţionez şi apoi voi vedea. Depinde de Slavia ce va alege. Nu este uşor să analizăm acum. Este foarte multă presiune pe umerii Slaviei pentru că a plătit mulţi bani pentru mine. Eram într-o formă bună, mă descurcam bine la Craiova, dar aici am luat-o de la zero. Totul a fost nou, echipa, oamenii, limba. Nu ştiam foarte bine nici engleza. Dar de atunci, am învăţat multe şi acum sunt pregătit pentru orice ", a concluzionat Alexandru Băluţă, pentru Sport.cz.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare