Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pochettino a vorbit într-o emisiune din Anglia despre următorul său job şi despre perioda de la Spurs. De ce a plecat de la Tottenham

Pochettino a vorbit într-o emisiune din Anglia despre următorul său job şi despre perioda de la Spurs. De ce a plecat de la Tottenham

Campionate

Comentarii

Mauricio Pochettino (48 de ani) a fost invitat la o emisiune din Anglia şi a vorbit despre perioada sa la Spurs şi despre noul job. „Aştept să simt care este proiectul potrivit pentru noi”, a declarat Mauricio când a fost întrebat despre noul său job.

 Tot aseară, Pochettino a discutat şi despre mentalitatea lui Spurs şi despre perioada sa de acolo.

Ce părere are Mauricio Pochettino despre următorul job

Întrebat despre noul său job şi dacă va accepta o nouă ofertă din Premier League, Mauricio a răspuns: „Nu ştiu. Nu am să închid nicio uşă. Aştept să simt care este proiectul potrivit pentru noi.”

„Desigur, trăim o situaţie foarte ciudată, un moment straniu în vieţile noastre la care nu ne-am aşteptat. Şi fireşte că totul este complet diferit, nu doar fotbalul.”


„Energia mea este plină, iubesc să fiu implicat în acest joc şi în acelaşi timp am nevoie să înţeleg că în acest moment este unul bun în care trebuie să aştept. Trebuie să aştept pentru proiectul potrivit şi cu siguranţă fotbalul va continua să dea ceea ce fotbalul vrea şi noi trebuie să fim deschişi şi să acceptăm sau nu.”

În continuare argentinianul a vorbit despre acest moment greu, în care fanii nu pot fi alături de echipa pe care o susţin şi că totul îşi va reveni la normal.

Momentul în care antrenorul argentinian a fost dat afară de la Tottenham

„După un an, pot spune că am fost dezamăgit, puţin trist şi deloc fericit. Acesta a fost un club care după 5 ani şi jumătate, relaţia a fost incredibilă cu staff-ul, jucătorii şi fanii. Nu am de gând să mint.”
„Dar în acelaşi timp înţeleg foarte bine că acesta este fotbalul. Stadionul, perioada noastră, capitolul nostru, clubul, trebuia să se schimbe. Dar nu am să mă plâng despre club, despre decizia lui Daniel Levy. Tot ce pot face este să susţin pentru că noi încă avem o relaţie foarte bună.”
„Omul care m-a înlocuit este un bun prieten. Un manager care mereu m-a tratat foarte bine. Când a fost la Real Madrid, îmi aduc aminte de el că m-a invitat la un meci de Champions League împotriva lui Ajax şi că am vorbit în camera sa de pe Bernabeu.”
„Simt că este tot ce pot să îmi doresc, pentru că iubesc Tottenham şi îl ştiu pe Jose şi cel mai bine pentru el este să încerce să câştige.”
 
Pochettino a mai vorbit şi despre faptul că în perioada sa de la Spurs cel mai mult a lipsit un trofeu şi speră ca Jose să facă acest lucru, să aducă mult aşteptatul trofeu.

Perioada incredibilă a lui Mauricio la Tottenham

„Nu a fost o mare surpriză. Când am fost jucător voiam să câştig. Asta era mentalitatea noastră. Voiam să câştig fiecare meci când eram la Espanyol şi Southampton. Foloseşti uneltele să performezi cel mai bine, respectând valorile şi principiile noastre. Noi ne doream mult şi încercam să îi facem pe jucători mai buni.”
„Eram mândru de la început să mă conectez cu acest club, să construiesc o relaţie bună cu Daniel. Am respectat 'To Dare Is To Do'. Mereu aveam în minte acest sunet, că Tottenham este despre glorie şi despre stil.”
„Când am ajuns în 2014, cluburile mari cheltuiau bani pentru a îmbunătaţi echipa. Pentru noi, era diferit. Obiectivul nostru era mereu să câştigăm, deoarece ca antrenor dacă nu câştigi este deificil să rămâi la conducere, dar şi să ne îmbunătăţim şi să jucăm în Champions League. Încercând să fim competitivi ca în trecut. În acelaşi timp, încercam să creem o identitate, o filosofie, de care fanii să se simtă mândri. De asta mă simt aşa mândru.”

Mauricio Pochettino a mai discutat şi despre faptul că a avut toate condiţiile pentru a face performanţă şi că îi pare rău că în acest context nu a adus un trofeu la Spurs, cu toate că a fost foarte aproape de a câştiga Champions League şi Premier League.

Criticile aduse despre mentalitatea celor de la Spurs

Fanii dădeau vina pe mentalitatea echipei şi că acesta este motivul pentru care Spurs nu a mai făcut performanţe mari în ultimii ani. Mauricio a înţeles la venirea sa la club de ce suporterii gândeau aşa, deoarece până ca Pochettino să fie pus în funcţie ca antrenor, echipa a fost timp de aproape 20 de ani în umbra rivalei sale, Arsenal.

După o perioadă de 5 ani şi jumătate petrecuţi alături de Spurs, Mauricio i-a condus pe cei de la Tottenham în finala Champions League, în finala Cupei Ligii, în două semi-finale de FA Cup şi a terminat în Premier League de patru ori în top 4, până să fie dat afară în noiembrie 2019.

Afla mai multe despre: pochettino 

viewscnt
Articole similare