Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pochettino vs Guardiola. Duelul antrenorilor în Tottenham - Manchester City. Statistica întâlnirilor directe şi războiul declaraţiilor

Pochettino vs Guardiola. Duelul antrenorilor în Tottenham - Manchester City. Statistica întâlnirilor directe şi războiul declaraţiilor
Comentarii

Pe Tottenham Hotspur Stadium se joaca fotbal de Champions League pentru prima data, marti seara, in direct la Telekom Sport.

Va fi un super duel între două dintre cele mai bune echipe din Anglia în acest moment, precum şi un duel între fotbalişti excepţionali cotaţi împreună la peste 1.5 miliarde de euro. Dar, fără îndoială, va fi şi un super meci între doi antrenori extraordinari: Mauricio Pochettino şi Josep Guardiola.

Cei doi tehnicieni, doi dintre cei mai bine cotaţi la această ora în fotbalul mondial, nu doar că s-au întâlnit des în ultima vreme în Premier League, dar confruntările lor datează încă de pe vremea meciurilor directe dintre FC Barcelona şi Espanyol din La Liga.  Ei s-au duelat atât în calitate de tehnicieni, cât şi în calitate de fotbalişti: "Aşa este. Ne-am întâlnit de multe ori, inclusiv pe vremea când eram amândoi fotbalişti. Şi atunci era greu să joci contra Barcelonei, nu doar acum" mărturisea ieri, Pochettino.

De 14 ori s-au întâlnit Pochettino şi Guardiola în calitate de rivali de pe bănci tehnice diferite. Duelurile au fost câştigate în mare parte de tehnicianul spaniol, care şi-a trecut în palmares 8 victorii în faţa antrenorului argentinian. Şi totuşi, Poch a reuşit să impresioneze în meciurile directe. Probabil mai mult decât se aşteaptă chiar şi cei mai fideli iubitori ai fotbalului.

În 2009, Espanyol Barcelona condusă de Mauricio Pochettino câştiga chiar pe Camp Nou cu scorul de 2-1, printr-o "dublă" a lui Ivan de la Pena. A fost un meci în care Espanyol a reuşit chiar să se apropie la nivelul posesiei de rivala sa din Catalonia (47%). În Octombrie 2016, Pochettino a reeditat succesul, iar Tottenham câştigat cu 2-0 în faţa lui City. De atunci, catalanul a dominat întâlnirile directe în faţa "echipei lui Kane" aşa cum a numit-o în mod ironic.

"Este lipsit de respect" a tunat Pochettino. "Când el era la Barcelona eu nu m-am referit niciodată la acea formaţie, ca la "echipa lui Messi", deşi eram poate îndreptăţit să o fac" a mai declarat argentinianul. "N-am vrut să fiu lipsit de respect" s-a apărat Pep. "Niciodată nu i-am criticat munca lui Mauricio, Tottenham este una dintre cele mai bune echipe din lume datorită lui" a continuat Guardiola.

Patru dintre meciurile directe dintre cei doi s-au terminat la egalitate. Doar 8 antrenori din lume au reuşit să-l bată pe Guardiola de două ori în carieră. Pochettino s-a alăturat astfel unei liste cu nume uriaşe precum Mourinho, Ancelotti, Wenger sau Klopp. Încă un semn al calităţii indiscutabile de care dă dovadă tehnicianul despre care se spune că Daniel Levy a cerut pentru el 45 de milioane de euro marelui Real Madrid. "Este unul dintre cei mai buni din lume, nu încape îndoială" l-a complimentat şi Guardiola.

Cu siguranţă, catalanul nu va mai fi la fel de amabil în confruntarea directă de marţi, prima din seria de 3 din această lună. Tottenham - Manchester City se vede în direct la Telekom Sport, marţi de la ora 22:00.

Se joacă în această săptămână în UEFA Champions League.

Marţi, de la 22:00:

  • Tottenham - Manchester City, LIVE pe Telekom Sport 1;
  • Liverpool - Porto, Live pe Telekom Sport 2;

Miercuri, de la 22:00:

  • Manchester United - Barcelona, LIVE pe Telekom Sport 1;
  • Ajax - Juventus, LIVE pe Telekom Sport 2;

 Program faze finale UEFA Champions League - LIVE cu Telekom Sport PLUS

  •     Sferturi de finală Liga Campionilor 2018-2019: 9/10 aprilie (turul) - 16/17 aprilie (returul);
  •     Semifinale Liga Campionilor 2018-2019: 30 aprilie/ 1 mai (turul) - 7/8 mai (returul);
  •     Finala UEFA Champions League - Madrid, Wanda Metropolitano - 1 iunie;

Afla mai multe despre: pochettinoguardiolatottenhammanchester city 

viewscnt
Articole similare