Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Poli Timişoara, o echipă cu probleme!

Poli Timişoara, o echipă cu probleme!

Fotbal intern

Comentarii

Deşi publicul bănăţean a fost întotdeauna un fin cunoscător al fenomenului fotbalistic, acesta nu prea s-a bucurat de echipă, Timişoara având mai mereu probleme. Şi mai ales după decembrie 1989, când la conducerea clubului s-au perindat tot felul de afacerişti.

Declinul a început în 1995, când echipa a părăsit Divizia A.

În 1997-1999, Poli nu reuşeşte să revină în prima divizie.

Mai mult, în anul 2000 formaţia viola termină din nou pe locul 15 şi trebuia să părăsească Divizia B. Dacia Piteşti îi oferă locul ei şi Poli va evolua încă un an în divizia secundă.

Apoi, echipa ajunge pe mâna italianului Zambon. În epoca acestuia, nu poate evita ultimul loc, FRF contribuie cu o penalizare de 15 puncte şi Poli a fost singura echipă din istoria României care a terminat întrecerea cu un punctaj negativ (-8).

AEK Bucureşti, echipă provenită din Fulgerul Bragadiru după preluarea acesteia de către Toni Doboş, promovează în prima divizie (2002) şi se mută la Timişoara, devenind Poli AEK.

Zambon se hotărăşte să revină cu echipa sa şi promovează în B (2004). Numai că oraşul nu-l mai vrea şi echipa lui se numeşte Politehnica Timişoara, dar activează la Bucureşti sau Drăgăşani.

Doboş vinde echipa lui Iancu, dar rămâne tot Poli AEK. Zambon este nemulţumit, susţine că Politehnica este a lui, dar echipa lui Iancu încearcă să o facă uitată şi să-i preia istoria. Italianul se plânge la FRF, apoi la CAF şi spune că ambele i-au acordat cîştig de cauză, dar ajunge şi la TAS din Lausanne.

După un „război de uzură” care a măcinat ambele tabere, în noiembrie 2010, Marian Iancu recuperează palmaresul şi culorile de la Zambon şi echipa de pe Bega poate evolua din nou sub numele de FC Politehnica Timişoara.

Sezonul 2010-2011 a fost destul de bun pentru formaţia bănăţeană. Timişorenii au luptat pentru titlu până în penultima etapă, dar l-au ratat în faţa Oţelului (1-2 la Galaţi, în meciul decisiv). La început de vacanţă, Zicu şi ai lui visau deja la o calificare în grupele UEFA Champions League. Astăzi, însă, securea a lovit din nou clubul de pe Bega. În loc de Liga Campionilor, Poli nu a primit licenţa pentru sezonul 2011-2012.

Citeşte şi articolul "Cutremur: Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa, retrogradate"!

viewscnt
Articole similare