Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Poporul maghiar are tupeul să vrea să rămână pe pământ care nu îi aparţine”. Cornel Dinu, intervenţie în cazul steagului Ungariei Mari | EXCLUSIV

”Poporul maghiar are tupeul să vrea să rămână pe pământ care nu îi aparţine”. Cornel Dinu, intervenţie în cazul steagului Ungariei Mari | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Cornel Dinu a intervenit telefonic în cadrul emisiunii Sport Report, de pe Orange Sport, şi a vorbit despre cazul steagului Ungariei Mari, după ce Federaţia Maghiară de Fotbal a anunţat că ar avea dreptul să folosească vechiul steag la meciurile echipei naţionale.

Un scandal imens este aproape de a izbucni în fotbalul european, după ce Federaţia Maghiară de Fotbal a decis că are voie să folosească steagul Ungariei Mari la meciurile echipei naţionale.

După anunţul făcut de oficialii de la Budapeste, UEFA a dezvăluit că, de fapt, nu a aprobat nicio astfel de cerere şi că Ungaria riscă sancţiuni dacă acel steag este adus la meciuri.

”Poporul maghiar are tupeul să vrea să rămână pe pământ care nu îi aparţine”

Cei de la FRF s-au angajat să reclame orice încălcare a regulamentului de către fanii maghiari, în contextul în care steagul Ungariei Mari include Transilvania, dar şi alte teritorii din alte ţări.

Cornel Dinu a intervenit telefonic în cadrul emisiunii Sport Report, de pe Orange Sport, şi a vorbit despre cazul steagului Ungariei Mari, făcând o caracterizare acidă a poprului maghiar.

”Procurorul” a sugrat că ungurii încă au mentalitatea de ”popor migrator” a strămoşilor lor şi a punctat că, istoric, teritoriile de pe acel steag nu le aparţin.

Cornel Dinu, intervenţie în cazul steagului Ungariei Mari

Trebuie sa ne gândim, în primul rând, nu vreau să discut istoric, că nu au dreptate, au făcut parte din Imperiul Austriac şi au fost la un moment dat 'cooptaţi' ungurii.

E un celebru film în care se arată ca e o simpatie între prinţesa Sisi, soţia Kaizerului austriac, avea o simpatie faţă de Ungaria. Istoric, nu au dreptate.

Demnitatea poporului maghiar şi a conducătorilor lor e un nostaligcă, că au fac parte dintr-un imperiu şi încăpăţânarea pe care o au... că ungurii au venit prin secolul patru - trei.

Învăţam la şcoala poezia românească şi e o poezie celebră a lui Coşbuc care arată că... <<prinţul cade din şaua calului de o săgeată hună>>.

Ei sunt un popor migrator şi, ca orice popor migrator, care nu are nicio treabă cu pământul, are tupeul să vrea să rămână acolo.

Au un naţionalism puternic. Aşa, Italia ar trebui să domine toată Europa, pentru că aproape o cucerise”, a declarat Cornel Dinu, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: cornel dinu 

viewscnt
Articole similare