Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Portarul naţionalei de tineret a ajuns în Liga 4 din Italia! La ce echipă evoluează

Portarul naţionalei de tineret a ajuns în Liga 4 din Italia! La ce echipă evoluează

Stranieri

Comentarii

Portarul echipei naţionale U20 a României, Antony Petre, a fost împrumutat de Bologna în Serie D, care este al patrulea eşalon al fotbalului italian.

Portarul naţionalei de tineret a ajuns în Liga 4 din Italia! La ce echipă evoluează

Antony Petre s-a născut la Vicenza din părinţi români şi a fost convocat pentru prima dată la naţionala U20 de către Bogdan Lobonţ, în noiembrie 2021. Tânărul portar a fost titular în meciul umilitor, scor 0-7, contra Itaiei. În meciul respectiv, fără intervenţiile tănărului portar, scorul ar fi putut sa fie mult mai mare. 

Petre a fost compoent al echipei Primavera a celor de la Bologna, iar în această perioadă de transferuri a fost împrumutat la Union Clodiense, în Serie D, Grupa C. Tănărul jucător a început să joace fotbal la Valdagno, iar Bologna l-a cumpărat în 2019. În actualul sezon, el a jucat un singur meci pentru echipa U18 a italienilor. 

Chiar dacă jucătorul s-a născut în Italia, el a ales să joace pentru naţionala noastră şi speră ca la un moment dat să ajungă titular la echipa de seniori. 

”Îmi doream foarte mult, vorbeau mereu cu mama şi unchii mei. Mereu am vrut că fiu convocat la naţională. Este un vis şi sunt fericit că am reuşit să-i fac mândri pe cei care ţin la mine. E foarte important, România reprezintă familia mea, toată lumea care crede în mine. Sper că o să fiu convocat în continuare să fac carieră cu steagul României şi să merg din ce în ce mai bine.

Meciul o să fie foarte special pentru mine. Sincer, îmi doream să joc contra Italiei. Sunt fericit. E multă lume acolo care mă cunoaşte, sper să vină să mă vadă dacă joc, să fac o figură frumoasă. Să vadă ce au pierdut.

Părinţii mei s-au născut în Târgovişte, s-au mutat acum 19 ani în Vicenza, au o firmă de construcţii. La Vicenza m-am născut eu. Sunt foarte legat de oraş, acolo mi-am petrecut tinereţea.

Ca să fiu portar, am fost obligat, pentru că în teren eram «varză» şi m-au lăsat în poartă. Am început fotbalul la o echipă de cartier şi puţin cu puţin am ajuns mereu mai departe. Am ajuns la Cittadella în Serie B. Apoi am ajuns la Bologna, unde a reuşit să mă afirm şi să cresc individual”, a declarat Anthony Petre pentru frf.ro, în urmă cu două luni.

Afla mai multe despre: italia-liga 4-antony petre 

viewscnt
Articole similare