Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Portugalia - România 1-2. Tricolorii mici câştigă dramatic, în nouă oameni. Radu apără un penalty la ultima fază

Portugalia - România 1-2. Tricolorii mici câştigă dramatic, în nouă oameni. Radu apără un penalty la ultima fază
Comentarii

Naţionala de tineret a României a câştigat dramatic în Portugalia, scor 2-1. Cicâldău şi Andrei Ivan au înscris pentru tricolorii mici, în timp ce Carvalho a marcat pentru portughezii. România a terminat meciul în nouă, după ce Nedelcearu şi Ivan au fost eliminaţi. Ionuţ Radu, căpitanul selecţionatei sub 21 de ani, a apărat un penalty la ultima fază.

"Tricolorii" mici au început timida partida de la Pacos de Ferreira. Portughezii au dominat autoritar prima repriză, profitând şi de greşelile de la mijlocul românilor. De multe în prima parte tabela a fost menţinută intactă de intervenţiile lui Radu sau de mingile respinse de Nedelcearu. Singura ocazie importantă a noastră din prima repriză a fost în urma unei execuţii acrobatice a lui Dennis Man, însă portarul Pereira nu a avut mari probleme cu şutul jucătorului de la FCSB.

A doua parte a început total opus primei. Rădoi a reuşit să îi motiveze pe jucători la vestiare, care au intrat mai motivaţi şi au dat lovitura în minutul 52, după ce Florinel Coman i-a pasat lui Cicâldău. Cu sânge rece, jucătorul Craiovei a plasat mingea lângă bara lui Pereira, fără nicio şansă pentru portughez de a apăra. Lusitanii au început să atace cu mai mulţi oameni, iar asta i-a constat în minutul 59. Dennis Man a inventat o pasă minunată pentru Andrei Ivan, care a depăşit apărarea adversă, a trecut şi de portar şi a înscris în poarta goală. Emoţiile pentru români au revenit în minutul 70, atunci când Nedelcearu a văzut roşu în faţa ochilor după ce a încasat al doilea galben. Portughezii au terminat meciul aşa cum l-au început, în atac. Ocaziile au curs şiroaie la poarta noastră şi Carvalho a redus din diferenţă în minutul 85. În minutul 90 un alt tricolor a fost eliminat. Andrei Ivan a văzut şi el al doilea galben şi a trebuit să părăsească terenul. Atacurile portughezilor au devenit şi mai aprige, dar Radu a scos tot ce a avut în cale. Ultimele minute au fost interzise cardiacilor, în al nouălea minut de prelungire Boboc îşi pierde capul şi comite penalty, dar Ionuţ Radu, portarul lui Genoa, îşi completează seara magică şi scoate lovitura lui Joao Carvalho. 

Ca urmare a acestei victorii eroice, România trece peste Portugalia în clasament şi acumulează 15 puncte, cu trei mai puţin faţă de liderul Bosnia & Herţegovina, care însă are un meci în plus. Meciul direct dintre România şi Bosnia & Herţegovina, pentru primul loc în grupă, se joacă la Ovidiu, marţi, 11 septembrie. 


Echipele de start:

ROMÂNIA: I. Radu - Boboc, Nedelcearu, Paşcanu, Ştefan - Nedelcu, Cicâldău - Man, Ianis, Coman - Ivan
Rezerve: Căbuz, Rus, Borţa, Oaidă, Măţan, Ciobanu, Petre

Portugalia: Pereira - Fernando Fonseca, Jorge Fernandes, Ferro, Yuri Ribeiro - Eustaquio, Pepe, Joao Carvalho - Diogo Jota, Joao Felix, Heriberto
Rezerve: Virginia, Leite, Lage, Horta, Goncalves, Gil Dias, Jota

Final de meci. 

Min. 90+9: IONUŢ RADU APĂRĂ!!! Arbitrul fluieră finalul partidei după intervenţia magnifică a lui Radu. 

Min. 90+8: Penalty pentru Portuglia, după intervenţia neregulamentară a lui Boboc. 

Min. 90+6: Simulare penibilă a lui Diogo Goncalves. Portughezul primeşte galben. Ultima schimbare la noi, iese Man, intră Ciobanu. 

Min. 90+2: Radu este imperial! Scoate lovitura de cap a lui Gil Dias. 

Min. 90: Arbitrul a acordat 9 minute de prelungire. Borţa a intrat în locul lui Ştefan. 

Min. 90: Andrei Ivan vede al doilea cartonaş galben şi este şi el eliminat. 

Min. 89: Şutul lui Jota este prea slab pentru a îl bate pe Radu.

Min. 85: GOL Portugalia! Carvalho înscrie cu capul după o lovitură de colţ. 

Min. 79: Emoţii pentru România. Ionuţ Radu are nevoie de intervenţia medicilor. Andrei Vlad se încălzeşte de zor pe margine. 

Min. 78: Pericol în careul nostru, dar intervenţia lui Radu Boboc înlătură emoţiile. 

Min. 77: Iese Ianis Hagi, intră Adrian Rus. 

Min. 75: Ultima schimbare la portughezi. Iese Fernando Fonsesca, intră Goncalves.

Min. 70: Nedelcearu încasează al doilea cartonaş roşu şi este eliminat. 

Min. 67: Şi Ianis vrea să marcheze! Hagi Jr. şutează de la aproximativ 16 metri, dar Pereira prinde fără probleme. 

Min. 60: A doua schimbare la portughezi. Iese Tavares, intră Gil Dias. 

Min. 59: GOOOOOOOOOOOL! Contraatac letal. Man îi pasează superb lui Andrei Ivan, care păcăleşte toată apărarea portugheză şi pe portarul Pereira şi înscrie cu poarta goală. 

Min. 52: GOOOOOOOOL ROMÂNIA! Coman îi pasează lui Cicâldău, care şutează lângă bara lui Pereira şi portughezul nu poate decât să scoată mingea din plasă.

Min. 48: Radu salvează din nou România după o execuţie înşelătoare a lui Carvalho. 

Min. 46: A început repriza a doua. La portughezi a ieşit Eustaquio, a intrat Jota.  

Min. 45+1: Portughezii sunt încă o dată aproape de a deschide scorul, dar Nedelcearu înlătură pericolul, iar arbitrul fluieră finalul primei reprize. 

Min 42: Ianis Hagi şutează de la mare distanţă, portarul respinge, dar Andrei Ivan este în poziţie de offside. 

Min. 37: Ribeiro trece ca pe bulevard prin banda stângă, îi pasează lui Eustaquio, dar din fericire pentru noi, portughezul loveşte mingea din prima şi Radu prinde. 

Min. 32: O nouă acţiune periculoasă a portughezilor încheiată cu şutul lui Eustaquio. Radu este, din nou, la post. 

Min. 31: Execuţie spectaculoasă a lui Dennis Man, respinsă în corner de Pereira. 

Min. 29: Acţiune electrizantă a portughezilor. Tavares face o piruetă în careu, dar şutul este blocat de Ştefan. 

Min. 28: Florinel Coman execută o lovitură liberă direct în braţele portarului Pereira. 

Min. 26: Diogo Jota şutează de la mare distanţă cu puţin peste poarta lui Radu. 

Min. 25: Joao Felix primeşte cartonaşul galben. 

Min. 23: Felix, un jucător cu o statură mult sub cea a fundaşilor români, loveşte balonul cu capul în urma unei lovituri de corner, dar se duce peste poartă. 

Min. 21: Man intră in centru din banda dreapta, mingea ajunge la Cicâldău, care şutează în peluză. 

Min. 16: Ocazie mare Portugalia! Tavares scapă singur în careul nostru, iar şutul lui trece cu puţin pe lângă bara din dreapta a lui Ionuţ Radu. 

Min. 11: Centrare în careul portughez, dar Andrei Ivan nu reuşeşte să lovească balonul. 

Min. 6: Cartonaş galben pentru Cicâldău. 

Min. 4: Joao Felix preia în careul nostru, dar îşi face mingea prea larg şi ajunge în braţele lui Radu. 


Naţionala de tineret a României are o misiune foarte dificilă vineri seara în Portugalia, în partida derby cu ocupanta locului secund în grupă. Portugalia are 13 puncte din şase partide, în timp ce România are 12 puncte în tot atâtea meciuri.

Lusitanii au marcat de aproape două ori mai mult decât românii in această grupă, în timp ce naţionala României are cea mai bună apărare cu doar trei goluri primite în cele şase meciuri disputate.

În meciul tur, România U21 şi Portugalia U21 au terminat la egalitate, 1-1.

Mirel Rădoi ar putea alinia vineri o formulă cu 5 stranieri şi 5 jucători din Liga 1. Acesta ar putea fi primul unsprezece:

Ionuţ Radu - Boboc, Nedelcearu, Ghiţă, Paşcanu - Nedelcu, Cicâldău- Denis Man, Ianis Hagi, Florinel Coman - Andrei Ivan.

Pentru acest duel, Olimpiu Moruţan, Răzvan Marin şi George Puşcaş sunt suspendaţi, iar Denis Drăguş a fost convocat la echipa mare.

Afla mai multe despre: mirel rădoiromânia tineretechipa naţională 

viewscnt
Articole similare