Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea atacantului român care a băgat spaima în Athletic Bilbao şi Atletico Madrid. Se apropie de 41 de ani şi vrea să câştige Cupa României. Îţi aminteşti de el? :)

Povestea atacantului român care a băgat spaima în Athletic Bilbao şi Atletico Madrid. Se apropie de 41 de ani şi vrea să câştige Cupa României. Îţi aminteşti de el? :)

CFR Cluj

Comentarii

În 2005 o elimina pe Athletic Bilbao din Cupa UEFA Intertoto, în tricoul CFR-ului. În 2007, în aceeaşi competiţie, băga spaima în Atletico Madrid, gigantul spaniol la care evoluau nume grele precum Diego Forlan sau Kun Aguero. Doar că de data aceasta, în tricoul Gloriei Bistraţa. Despre Cosmin Tilincă este vorba, care se apropie de 41 de ani şi încă are planuri mari în fotbal.

Fostul golgheter de la CFR Cluj antrenează o grupă de juniori în Gruia şi evoluează, în paralel, şi pentru Sănătatea Cluj. Ambiţiile acestuia rămân mari! Îşi doreşte să câştige Cupa României cu formaţia la care încă mai activează ca jucător. Anul trecut, Sănătatea Cluj a uimit pe toată lumea când a eliminat-o pe Viitorul din Cupă, scor 1-0.

„O să joc cât timp mă mai ţin balamalele! Eu acum o pregătesc o grupă de juniori de la CFR Cluj, îmi doresc să devin un antrenor bun, dar sunt în continuare şi la Sănătatea Cluj, iar obiectivul este câştigarea Cupei României (n.r. - râde) şi un loc cât mai bun în liga a treia. La Sănătatea mai sunt Raul Ciupe, Dan Roman, dar şi Ionuţ Rada. Evident, am rămas un mare fan al CFR-ului şi vă asigur că echipa lui Dan Petrescu va da totul pentru titlu. Ştiu că Dan i-a ţinut mereu în priză, jucătorii sunt foarte motivaţi şi pot să câştige campionatul, sunt convins de asta, chiar dacă Craiova are acum un mic avantaj”, a spus Cosmin Tilincă, pentru ProSport.

Cosmin Tilincă a adus victoria clujenilor, în 2005, cu Athletic Bilbao (scor 1-0). Returul a fost pierdut de ardeleni (tot cu 1-0) în Ţara Başcilor, însă s-au impus la penalty-uri şi au reuşit o calificare istorică în turul al treilea al Cupei UEFA Intertoto.

Acelaşi Tilincă a făcut un meci mare în Europa şi cu Atletico Madrid, pe vremea când era la Gloria Bistriţa (2007). Ardelenii au reuşit atunci să se impună cu 2-1, însă au fost eliminaţi după ce au pierdut returul de pe Vicente Calderon, singurul gol al partidei fiind reuşit de Diego Forlan.

Afla mai multe despre: cfr clujgloria bistritaathletic bilbaoatletico madrid 

viewscnt
Articole similare