Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea celui mai bun atacant spaniol al momentului. De la juniorul refuzat, la atacantul de 50 de milioane de euro

Povestea celui mai bun atacant spaniol al momentului. De la juniorul refuzat, la atacantul de 50 de milioane de euro
galerie foto

La Liga

Comentarii

Gerard Moreno Balaguero este unul dintre cei mai căutaţi atacanţi din Europa în acest moment.

Arsenal, West Ham şi AC Milan au pus ochii pe atacantul de 1.80 m de la Villarreal. Au şi motive să o facă, pentru că internaţionalul spaniol a maract 46 de goluri în ultimele două sezoane pentru ”Submarinul Galben”.

Espanyol l-a refuzat ca junior, apoi l-a cumpărat de la Villarreal. Povestea lui Gerard Moreno, cel mai bun marcator al spaniolilor

Deşi a împlinit recent 29 de ani, Gerard Moreno este unul dintre jucătorii foarte bine cotaţi din La Liga. Villarreal ar fi refuzat ofertele din Premier League pentru atacantul său, solicitând 50 de milioane de euro pentru un transfer în vara trecută.

Gerard Moreno are o poveste interesantă. Atacantul a crescut la academia celor de la Espanyol Barcelona, unde timp de şase ani a impresionat la grupele de copii şi juniori. Născut în Catalonia, Gerard şi-a acceptat destinul şi a plecat în 2007 la Badalona, acolo unde şi-a continuat progresul.

A fost remarcat de Villarreal, un club care pare mereu atent la tinerii foarte talentaţi care cresc la cluburile mici din Spania. Până în 2012 şi-a făcut acomodarea uşoară evoluând pentru Villarreal C şi Villarreal B, echipe pentru care a marcat de nu mai puţin de 47 de ori.

Promovat la prima echipă în 2012, Gerard Moreno a fost cedat pentru un sezon la Mallorca şi transferat de Espanyol pentru 1.5 milioane de euro. Au fost trei ani în care Gerard a încercat să arate că Espanyol s-a înşelat în perioada junioratul când nu a crezut în el. Şi i-a reuşit: a marcat 36 de goluri în trei sezoane, apoi s-a întors la Villareal, unde din 2018 s-a impus ca unul dintre cei mai buni atacanţi din La Liga.

A ajuns până în echipa naţională a Spaniei, pentru care a marcat deja cinci goluri. Două dintre ele, pe Wanda Metropolitano, contra naţionalei României. Cel mai bun marcator spaniol în 2019-2020 şi premiat de MARCA, Gerard s-ar putea afla la ultimul sezon la Villarreal, semifinalista UEFA Europa League. Vrea să câştige însă un trofeu european, înainte de a-şi continua cariera într-un alt campionat. Către o nouă experienţă. 

  • 35 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Gerard Moreno

  • 2 ani de contract mai are cu Villarreal

  • 26 de goluri a marcat în acest sezon

  • 9 pase decisive are Moreno în stagiunea curentă

Afla mai multe despre: gerard moreno 

viewscnt
Articole similare